Kuva: Kari Vainio

Ympäristökilpailussa palkittiin Turun kätkettyjä aarteita

Vuosi sitten julistetussa Turun Ympäristö 2013 -kilpailussa etsittiin kaupunginosaseurojen ja omakotiyhdistysten avulla Turun kätkettyjä aarteita. Tiistaina 29.4.2014 kilpailun palkintojuhlassa julistettiin neljä voittajaa.

Kilpailun tarkoitus oli tuoda esiin vetovoimaisia turkulaiskohteita, jotka eivät ole yleisesti kaikkien tiedossa, ja ehdottaa niiden kehittämistä paikallisiksi vetonauloiksi. Myös yksityiset asukkaat saivat osallistua kilpailuun.

Luontokohteiden ykköspalkinnon jakoivat Turun Asemiesomakotiyhdistyksen ehdottama Luolavuoren lohkareluola ja Kärsämäen sorakuoppien muodostama retkeilymaisema, jota esitti Kärsämäen Asunnonomistajat ry.

Rakennetun ympäristön kohteillekin jaettiin kaksi ensimmäistä palkintoa. Toisen sai Keskikaupunkiseura Toispual jokke -yhdistyksen esittämä VPK:n talon Turkkilainen huone ja VPK:n peitetyt koristemaalaukset, toinen meni Hirvensaloseuran ja Hirvensalon Omakotiyhdistyksen yhteisesti esittämälle Syvälahden vanhalle kivinavetalle.

Lisäksi kilpailussa jaettiin kymmenen kunniamainintaa. Ehdotuksia tuli kaikkiaan 37.

Turun Ympäristö 2013 -kilpailun voittajille luovutetaan kaupungin puolesta palkinnoksi puistonpenkki tai kookas arvopuu, jotka sijoitetaan voittajien alueelle yhdistysten ja kaupungin yhteistuumin.

Kilpailuraati on koonnut kilpailusta julkaisun, jossa esitellään kilpailun kulku ja kaikki raadille saapuneet ehdotukset. Julkaisua voi ostaa Turkuseurasta edulliseen hintaan.

Kilpailun järjestivät Turkuseura - Åbosamfundet ry, Turun Pientalojen Keskusjärjestö ry, Turun kaupunki, Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ja Turun Yrittäjät ry. Kilpailu oli jatkoa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodelle 2011 Turussa.


Turkuseura - Åbosamfundet ry


Aiheeseen liittyviä uutisia:
Turkuseura - Åbosamfundet ry | Ajankohtaista: Turun kätketyt aarteet
Turun kaupunki 29.2.2014: Ympäristökilpailussa palkittiin Turun kätkettyjä aarteita


Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy