Selko- ja viittomakieli mukana käännöksissä

Kulttuuripääkaupunkivuoden opit eteenpäin

Turku 2011 -säätiö on julkaissut vapaaehtois- ja saavutettavuusohjelmistaan raportit. Raportit avaavat kulttuuripääkaupungin vapaaehtois- ja saavutettavuusohjelman prosesseja ja toteutuksia. Tarkoituksena on välittää kokemuksia niin vapaaehtoistyön järjestämisestä kuin saavutettavuuden huomioimisesta tuleville toimijoille.

Kulttuuripääkaupungin kaikille avoimeen ja saavutettavaan vapaaehtoisohjelmaan osallistui yli 400 ihmistä, joista suuri osa haluaisi toimia kulttuurialalla vapaaehtoisena jatkossakin. Kulttuuripääkaupungin ohjelman kautta vapaaehtoiset pääsivät kurkistamaan kulttuurin kulissien taakse ja saivat uusia kokemuksia ja kontakteja.

Saavutettavuusohjelmassa puolestaan järjestettiin muun muassa tulkkaus tai esteetön katsomo yhteensä yli 20 produktioon ja koulutettiin kulttuuritekijöitä ottamaan saavutettavuus huomioon tapahtumissaan. Turku 2011 -säätiö myös lainasi liikuntaramppeja ja induktiosilmukoita 2011-produktioille takaamaan esteettömämmän esitykset.

Myös kulttuuripääkaupungin viestintä oli mahdollisimman saavutettavaa. 2011-tapahtumista viestittiin usealla eri kielellä selko- ja viittomakieltä unohtamatta.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy