Richterin talo, Kuva: Turun museokeskus/C.J. Gardberg

Turku palaa kartalle

Turku palaa kartalle -reitissä kerrotaan, kuinka turkulaiset asuttivat kaupunkinsa järven pohjat ja kallioiset huiput, jyrkät joenpenkat ja tasaiset pellot.

Suurin osa kaupungilla näkemästäsi on rakennettu lukuisia kertoja uudelleen. Reitillä kuulee onnettomuuksista ja onnenpotkuista, vanhan purkamisesta ja säilyttämisestä ja suunnitelmien muuttumisesta aivan joksikin muuksi, kuin oli alun perin tarkoitus. Kaupungin kasvot eivät ole kahta päivää samannäköiset. Lähde katsomaan, millaiset ne ovat tänään.

Kulttuurikuntoilun keskuspuisto -hankkeen kulttuurikuntoilureitistö tarjoaa kulttuurisisällöillä varustettuja kuntoilureittejä. Kaupunkireitit ja kierrokset keskittyvät Aurajoen rantamille.

Turku palaa kartalle -reitti puhelimeen

Turku palaa kartalle -reitille on saatavilla tulostettava pdf-kartta, jonka voi ladata tältä sivulta tai noutaa matkailuneuvonnasta tai Turun pääkirjastosta. Reittikartan voi ladata myös kehittyneimpiin älypuhelimiin Nomadi-sovelluksen avulla. Nomadi on Internetistä ladattava ilmainen reittisovellus, jonka voi ladata osoitteesta m.citynomadi.com. Nomadilla seikkailija lataa reitit vaivatta puhelimeensa, minkä jälkeen reitit ovat heti käytettävissä.

Nomadin käyttö on helppoa: kun olet syöttänyt kohteen nimen tai koordinaatit, voit yksinkertaisesti seurata reittiä, pysähtyä kiinnostaviin kohteisiin (Points of Interest, POI) ja selata kuhunkin kohteeseen liitettyä mediasisältöä.

Aiheeseen liittyen:

Reitin sisältöön voi tutustua tarkemmin alla olevan kartan avulla.
Klikkaamalla reittipisteitä, pääset lukemaan lisätietoa kohteesta.

Kommentit
kirjoitettu 04.03.2011 - 22:01

Hienot kartat ja esittelyt!