Dokumenttielokuva suomalaisen kaupungin tuhosta

Taistelu Turusta traileri verkossa

Kertomus kaupunkimiljööstä ja sen muutoksesta, siitä miten vanha tuhottiin modernismin ja taloudellisen kasvun huumassa. Esimerkkinä on Turku, maamme vanhin kaupunki, josta ”Turun tauti” lähti liikkeelle. Epidemia ei ole vieläkään ohi. Elokuva käsittelee myös sitä, mitä on miljööpolitiikka tämän päivän Suomessa. Kenelle rakennettu ympäristömme kuuluu ja kuka siitä päättää?

Taistelu Turusta -elokuva on yhtä aikaa sekä tunnelmallinen vanhan Turun henkiin herättävä elokuva, historiallinen dokumenttielokuva ilmiöstä nimeltä Turun tauti että tähän päivään pureutuva yhteiskuntapoliittinen kannanotto. Se kertoo menneestä ja nykyisestä Turusta.

Jouko Aaltonen on suomalainen dokumenttiohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja, joka ohjannut yli kaksikymmentä dokumenttielokuvaa. Hänen elokuvistaan kotimaassa ja kansainvälisesti palkittuja ovat muun muassa Kusum (2000), Kenen joukoissa seisot (2006) ja Punk – tauti joka ei tapa (2008).

Käsikirjoituksesta vastaavat Aaltosen lisäksi Rauno Lahtinen ja Olli Vesala. Elokuvan tuottaa Illume Oy ja sen ensi-ilta on Suomalaisen elokuvan festivaaleilla huhtikuussa 2011.