Don Quijote
Don Quijote
It´s not over until the fat lady sings

Raapaiseva syväluotaus huimaan oopperamaailmaan

Tuomas Parkkisen kirjoittama ja Mikko Koukin ohjaama Mieletön oopperan historia, saa Suomen kantaesityksensä tammikuussa 2011. Estradiesitys on anarkistinen kokoillan musiikkikomedia, stand up show ja oopperakonsertti samassa paketissa. Samalla selviää mikä rooli oli lampailla maailman ensimmäisessä oopperaesityksessä.

Kaiken kattava pikakelaus linkoaa lavalle näyttelijä Mika Eirtovaara neljän nälkäisen oopperalaulajan sekaan. Marko Aution marssisävelten tahdissa nämä pelottomat komeljanttarit heittäytyvät pilkkakirves tanassa ruotimaan pateettista oopperamaailmaa.

Glamourista vastaavat Tintti-sarjakuvista tuttu Milanon satakieli Bianca Castafiore, oopperan kummitus sekä maailman tunnetuin tenori Luciano Pavarotti (mikäli hän mahtuu Linnateatterin hissiin).

Anarkistinen musiikkikomedia viihdyttää koko kevään

Linnateatterin ja Oopperakammarin yhteistyön helmi kuuluu Kulttuuripääkaupunkivuoden viralliseen ohjelmistoon. Mieletön oopperan historia tulee naurattamaan, sivistämään ja saa vatsan toimimaan paremmin. Eikä tämäkään esitys ole ohitse ennen kuin se lihava rouva laulaa.

Esityksessä kuullaan Mozartia, Puccinia ja Verdiä, maailman pakahduttavinta musiikkia niin vilpittömästi ja liikuttavasti tulkittuna, että komedialla on itkutakuu.

Mieletön oopperan historia saa kantaesityksensä 26.1.2011 Linnateatterin teatterisalissa. Esityskausi jatkuu 7.5.2011 saakka.