Veistos: Siiri Nyholm
Apuvälineiksi tarjolla kartta ja gps-koordinaatit

Pienoisveistokset piilottelevat jokirannassa

Taiteilija Oona Tikkaojan suunnittelema Piiloleikki-teoskokonaisuus koostuu kolmestakymmenestä lasten tekemästä pienoisveistoksesta.

Pronssiveistokset ovat löytäneet omat piilopaikkansa joen länsirannalta Martinsillan ja Turun linnan väliseltä alueelta ja odottavat etsijöitä. Teoskokonaisuus on tullut kaupunkiin jäädäkseen.

Apuvälineiksi etsimiseen voi ladata kartan tekstivihjeineen ja GPS-koordinaatteineen tämän sivun alalaidasta. Toukokuun loppuun mennessä tältä sivulta löytyvät myös lasten antamat äänivihjeet.

Piiloleikki-reitti puhelimeen

Piiloleikki-reittikartan voi ladata myös kehittyneimpiin älypuhelimiin Nomadi-sovelluksen avulla. Nomadi on Internetistä ladattava ilmainen reittisovellus, jonka voi ladata osoitteesta m.citynomadi.com. Nomadilla seikkailija lataa reitit vaivatta puhelimeensa, minkä jälkeen reitit ovat heti käytettävissä.

Nomadin käyttö on helppoa: kun olet syöttänyt kohteen nimen tai koordinaatit, voit yksinkertaisesti seurata reittiä, pysähtyä kiinnostaviin kohteisiin (Points of Interest, POI) ja selata kuhunkin kohteeseen liitettyä mediasisältöä.

Liikuttavaa yhdessäoloa lapsille ja aikuisille

Piiloleikki-teos pelaa samoilla säännöillä kuin aiheensa: se nostaa esiin pientä, yhdessä tehtyä, arkista. Monumentaalisuuden sijaan teos koostuu lasten muovailemista pienikokoisista omakuvista, jotka on sijoitettu Aurajoen rantamaisemiin erilaisiin “piilopaikkoihin” siten, että teoksiin voi törmätä sattumalta.

Samalla teos liikuttaa pihaleikkien tavoin kuin itsestään ja tarjoaa iloista yhdessäoloa lapsille ja aikuisille. Käyttötaideteoksen ideana onkin tehdä taiteen katsojista etsijöitä piiloleikkiin ja aktivoida näin heitä liikkumaan.

Oona Tikkaoja on turkulainen kuvataiteilija, jonka aikaisemmista teoksista tunnetuin on Helsingin Arabian peruskouluun ilmettä tuova Riutta-veistoskokonaisuus.

Kulttuurikuntoilun keskuspuisto -hanke on Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen ja kulttuuriasiainkeskuksen yhteishanke ja osa Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011 -ohjelmaa. Yhtenä osana hanketta Aurajokirantaan sijoitetaan kolme taiteilijoiden toteuttamaa käyttötaideteosta, jotka ovat paitsi esteettisiä myös käytettävissä liikunnan innoittajina. 

 

Aiheeseen liittyen:

Reitin sisältöön voi tutustua tarkemmin alla olevan kartan avulla. Klikkaamalla reittipisteitä, pääset lukemaan lisätietoa kohteesta

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy