Koettavaa koko perheelle

Only a Game? -näyttely nostaa pallon jalustalle

Turun Logomoon rakentuva interaktiivinen koko perheen näyttely tutkii Euroopan intohimoista suhdetta jalkapalloon, pelin sydäntä ja sielua. Kokemuksellinen näyttelytila kutsuu viihtymään ja on avoinna koko kulttuuripääkaupunkivuoden 16.1. lähtien.

Näyttelyn saapuu Turkuun avaamaan Uefan puheenjohtaja, ranskalainen Michel Platini, jolla on takanaan loistava ura yhtenä maailman tunnetuimmista jalkapalloilijoista.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan tuottama, kaikenikäisille suunnattu näyttely imaisee katsojan jalkapallon tunnekuohuihin ja tuo näytille arvostetuimmat palkinnot, historialliset esineet 50 vuoden ajalta ja upeat kuvat Euroopan suurista peleistä. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

- Näytteillä on muun muassa espanjalaisen Cecs Fàbregasin ja brasilialaisen Kakan pelipaidat sekä Euroopan maiden maajoukkuepaidat, joihin saa myös koskea, kertoo näyttelyn toteuttajatahona toimivan belgialaisen suunnittelutoimisto Albumin johtaja Olivier Guilbaud.

Näyttely takaa myös yleisölleen peliaikaa, kun erilaisia videopelejä ja iPad-sovelluksia voi kokeilla koko perheen voimin. Interaktiivisuutta ei rakenneta kuitenkaan vain peleillä; näyttelyssä voi viihtyä myös lueskellen, istuskellen tai mielipiteitä vaihtaen.

- Olemme erittäin tyytyväisiä Uefan näyttelyn saamisesta Turkuun. Uskomme, että päätökseen vaikuttivat hyvät yhteydet Uefan johtoon, paikallisten seurojen menestys sekä se, että kaupunki sai kiitosta toimiessaan naisten jalkapallon EM-kisojen yhtenä isäntäkaupunkina 2009, iloitsee Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Näyttely korostaa liikuntakulttuurin merkitystä, tarjoaa perheille hienon tutustumiskohteen sekä osaltaan toteuttaa kulttuuripääkaupungin tavoitetta uusien yleisöjen saavuttamisesta.

- Näyttely viestii Turku 2011:n tavasta käsittää kulttuuri laajasti. On suuri kunnia suomalaiselle ja turkulaiselle jalkapalloilulle, että Uefa on halunnut toteuttaa näyttelyn juuri Turussa, ja vieläpä aivan erityisesti tänne suunnitellussa muodossa, toteaa Turku 2011 -säätiön ohjelmajohtaja Suvi Innilä.

Brysselissä, Liverpoolissa ja Istanbulissa aiemmin esitellystä näyttelystä tehdään Turkua varten uusittu versio. Paikallisväriä näyttelyyn tuo juniorijalkapallo, joka on haluttu nostaa juuri Suomessa esiin.

- On hienoa tuoda näyttely Turkuun. Täällä voi aistia pelaamisen ilon ja vahvan osaamisen ja perinteet juniorityössä, kertoo Olivier Guilbaud.

Only a Game? -näyttely
16.1.-18.12.2011 | Logomo | Köydenpunojankatu 14 | Turku | Vapaa pääsy