Ensi-ilta 14.10. klo 19.00
Muut näytökset: 17.,19., 21. ja 22.10

ML Media Liv (ent DOMINO)
Humalistonkatu 7

Liput 35/30€
Lippupiste: lippu.fi
Ovelta tuntia ennen näytöstä 

Meedio kohtaa demoninsa
Sairaalapappi, Esko Valtaoja ja oikea meedio keskustelemassa oopperan päätteeksi

Meedio kattaa oopperan ja mielenkiintoiset keskustelut

Pienoisooppera Meedio saa ensi-iltansa perjantaina 14.10. entisessä elokuvateatteri Dominossa. Oooppera kertoo tarinan ikääntyvästä meediosta, joka järjestää lavastettuja spiritismi-istuntoja asiakkailleen tyttärensä ja mykän apupojan avustuksella. Ikään kuin jälkiruoaksi oopperaillolle yleisöllä on mahdollisuus tavata tuotantoryhmä ja keskustella oopperaan liittyvistä teemoista.

Asiakkaat tulevat uskollisesti tapaamaan läheisiään Madame Floran istuntoihin. Eräänä iltana istunnot saavat kuitenkin uuden käänteen, kun meedio tuntee kurristavat kädet kaulallaan ja alkaa itse kuulla ääniä.

Kyseessä on psykologinen trilleri siitä kuinka pitkässä juoksussa jokaisen on kohdattava omat demoninsa. Illan aikana käydään äärimmäisesissä tunnelmissa kuoleman, menetyksen ja kaipuun äärllä ja kaikkea säestää Menottin vivahteikas, elokuvallinen musiikki.

Pienoisooppera kestää vain tunnin ja ikään kuin jälkiruoaksi oopperaillolle yleisöllä on mahdollisuus tavata tuotantoryhmä ja keskustella oopperaan liittyvistä teemoista. Jokaiselle illalla on varattu oma teemansa ja osassa illoissa on mukana myös asiantuntija tai vaikuttaja.

Ensi-illan teemana on oopperataiteen ja tulevaisuus Turussa

Johtuen monista päällekkäisistä ooppera- ja musiikkitapahtumista oopperataiteen keskeiset vaikuttajat olivat estyneitä tulemaan paikalle. Saaristo-ooppera keskustelee silti ja haluaa kysyä yleisöltä onko pienimuotoiselle teatterimaiselle oopperalle kysyntää alueella.

Maanantai-illan 17.10. päätteeksi keskustellaan kuolemasta ja sen näkymisestä tai näkymättömyydestä. Tuotantoryhmän lisäksi paikalla on sairaalapastori Outi Ruohola.

Keskiviikkona 19.10 oopperayleisö saa jututtaa aina sanavalmista Esko Valtaojaa. Valtaojalta tiedustellaan, mihin hän uskoo ja onko olemassa mitään yliluonnollista. Miksi ihmiset ylipäätään uskovat?

Perjantai-iltana 21.10. tuotantoryhmän ja yleisön kanssa lavalla keskustelee ihan oikea meedio Ritva Koskinen. Ritva on luvannut kertoa  hieman Meedioiden historiasta ja voinee kommentoida, kuinka Madame Flora onnistui omissa istunnoissaan.

Lauantaina 22.10 teoksen viimeisessä esityksessä kerrotaan ensembletyöskentelystä ja siitä kuinka Meedion tarinasta tuli tosi. Pohdinnassa on miten kulttuuria ja taidetta tulee tehdä, jotta voi elää yhä supistuvien määrärahojen maailmassa.

Saaristo-ooppera toivottaa kaikki tervetulleiksi oopperaan ja keskustelemaan.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy