Juhlat jatkuvat lähikirjastoissa koko syksyn 2011

Maailmanpyörän ensipyörähdyksen jälkeen juhlaperinteiden esittely jatkuu kahdeksassa Turun lähikirjastossa 17.9.–10.12. Syksyn Maailmanpyörä -tapahtumat tarjoavat mielenkiintoisia teemajuhlia, työpajoja, tanssia, teatteria ja paljon muuta ohjelmaa.

Erilaisia juhlaperinteitä esittelevä tapahtumasarja on osa Kohtaamisia kirjastossa -kulttuuripääkaupunkihankkeen Kulttuurit kuuluviin! -ohjelmakokonaisuutta.

Tapahtumat järjestetään yhteistyössä:

Turun kaupunginkirjasto, Turun kulttuuriasiainkeskuksen kanslian maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuspalvelut, Turku 2011 -säätiö, Sondip ry, Turun afganistanilainen kulttuuriseura ry, Albaaniyhdistys Bashkimi ry, Turun venäläinen klubi ry, Bosnialaisten Kulttuurikeskus ry, Turun Kurdiyhdistys ry, Länsi-Suomen somaliseura ry, Turun vietnamilaisten kulttuurikerho ry, Suomen irakilainen seura ry, Turun iranilaisten kulttuuriseura ry, Café Sirius, Bar Kuka

Suuressa hääjuhlassa maistellaan juhlaruokia, tanssitaan, nauretaan ja lauletaan

Maailmanpyörä pyörähtää käyntiin 10.9.

Eri kulttuurien hääjuhlaperinteitä esitellään Turun pääkirjastossa 10.9. Ohjelmaa on maapallon laidasta laitaan kaikenikäisille klo 11.30 - 16. Juhlat jatkuvat Kartalla!? -iltaklubilla Bar Kukassa klo 21.

Aloitustapahtuman ohjelma

Pieni Punahilkka kielikylvyssä ja muuta ohjelmaa lapsille

Maailman ympäri lukemalla -kampanjan loppujuhlallisuuksissa klo 11.30 pieni Punahilkka puhuu japania, iso paha Susi ranskaa ja Isoäiti arabiaa. Satuesityksen kielinä ovat myös venäjä ja viro. Kertoja puhuu suomea. Iltapäivän aikana kuullaan satuja myös arabiaksi, italiaksi ja espanjaksi. Luvassa on lisäksi rumpu- ja katutaidepajat sekä tietokilpailu, piirustusta ja värityskuvia.

  • Lasten ohjelma klo 11.30 – 16 lasten alue Saagassa ja nuorten Stoorissa

Alttoviulisti Teemu Kupiainen kutsuu juhlan koolle

Alttoviulisti Teemu Kupiainen kutsuu juhlaan Bachin sävelin. Kupiainen on solminut Bachin avulla loputtomasti kontakteja ympäri maailmaa ja lumonnut soitollaan niin katulapset, munkit kuin liikemiehetkin. Iltapäivällä Teemu Kupiainen kertoo lisäksi Viulunsoittaja kadulla -matkapäiväkirjastaan. Esillä on myös valokuvaaja Stefan Bremerin kuvia Kupiaisen matkoilta.

  • Musiikkiesitys Kirjastopihalla klo 12.00–12.30
  • Teemu Kupiaisen haastattelu Tietotorilla (uudisosan 2krs.) klo 14.30 – 15

Juhlaperinteet eri kulttuureissa

Yhdistykset tuovat hääjuhlatervehdyksensä ympäri maailmaa tanssien ja laulaen. Tarjolla on ruokamaistiaisia ja eri juhlaperinteiden esittelyä. Kahdeksassa esityksessä nähdään tervehdyksiä Vietnamista Iraniin. 

  • Laulu- ja tanssiesitykset klo 12.30–16.00 Kirjastopihalla (sateen sattuessa ohjelma siirtyy sisätiloihin).

Kartalla!? -kirjastoklubi Bar Kukassa

Maailmanpyörä -aloitustapahtuman iltaklubi järjestetään lauantaina 10.9. klo 21–2.30. Intian syke iskee suoraan sydämeen, kun bhangrabändi Shava soittaa iskusäveliä nykypäivän betonisen maailmankylän asukin arjen riemuista ja murheista. Kirjaston Musaston DJ:t soittavat kaiken maailman levymusiikkia etiopialaisesta jazzista balkandiscoon. Tapahtumaan on vapaa pääsy (ikäraja K-18).

  • Kirjastoklubi Bar Kukassa klo 21–2.30.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy