Kuva Pauli Lindfors

Lost in turku - eksymistä, katoamista ja löytämistä Turussa

Oletko valmis katsomaan Turkua eri kulmasta, kadottamaan itsesi kartalta ja löytämään jotain aivan satunnaisen uutta?

Mitä Turussa on kadotettu, mitä löydetty, missä eksytty? Reitin pituus riippuu matkan aikana tekemistäsi valinnoista. Seuraavan reittipisteen luokse löydät toteuttamalla edellisen reittipisteen tehtävän.

Reitin aikana tutustutaan siihen, mitä kaikkea Turussa on kadonnut ja löytänyt. Yritetään eksyä itsekin. Jos sattuu olemaan niin, että Turun keskusta on niin tuttu paikka, ettei eksyminen luonnistu, niin uudesta näkövinkkelistä katsominen ja asioiden löytäminen varmasti onnistuu paatuneemmallekin turkulaiselle.

Kulttuurikuntoilun keskuspuisto -hankkeen kulttuurikuntoilureitistö tarjoaa kulttuurisisällöillä varustettuja kuntoilureittejä. Kaupunkireitit ja kierrokset keskittyvät Aurajoen rantamille.

Kesällä 2010 kerättiin Tarinatalkoilla turkulaisilta ja vierailijoilta kertomuksia ja tarinoita Turusta. Dramaturgi Emma Puikkonen koosti kerätyn materiaalin pohjalta neljä reittiä, joista yksi on Lost in Turku -reitti.

Tulostettava kartta, äänimaisemat ja mobiilikartta puhelimeen

Reitille on saatavilla tulostettava pdf-kartta, jonka voi ladata tältä sivulta tai noutaa matkailuneuvonnasta tai Turun pääkirjastosta. Lost in Turku -reitillä voit myös nauttia reittipisteisiin liittyvistä ääninauhoista. Ne voi ladata alla olevasta linkistä.

Lost in Turku -reittikartan voi ladata myös kehittyneimpiin älypuhelimiin Nomadi-sovelluksen avulla. Nomadi on Internetistä ladattava ilmainen reittisovellus, jonka voi ladata osoitteesta m.citynomadi.com. Nomadilla seikkailija lataa reitit vaivatta puhelimeensa, minkä jälkeen reitit ovat heti käytettävissä.

Nomadin käyttö on helppoa: kun olet syöttänyt kohteen nimen tai koordinaatit, voit yksinkertaisesti seurata reittiä, pysähtyä kiinnostaviin kohteisiin (Points of Interest, POI) ja selata kuhunkin kohteeseen liitettyä mediasisältöä.

Aiheeseen liittyen:

Reitin sisältöön voi tutustua tarkemmin alla olevan kartan avulla. Klikkaamalla reittipisteitä, pääset lukemaan lisätietoa kohteesta.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy