Vuosi 2011 on EU:n vapaaehtoistoiminnan teemavuosi

Logomossa puhuttiin vapaaehtoistyöstä

Logomossa järjestetyssä Vapaaehtoistyössä on voimaa! -seminaarissa keskusteltiin siitä, miten ihmisten aika ja energia saadaan riittämään vapaaehtoistyöhön ja miten vapaaehtoistyöllä luodaan yhteisöllisyyttä. Seminaariin otti osaa noin 90 aiheesta kiinnostunutta.

Vuosi 2011 on EU:n vapaaehtoistoiminnan teemavuosi. Teemavuoden tarkoituksena tuoda esiin vapaaehtoistoiminnan merkitystä, lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta sekä saada uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan.

Vapaaehtoistyön teemavuoden kunniaksi Turun kulttuuripääkaupungin toteutuksesta vastaava Turku 2011 –säätiö järjesti yhdessä Mikaelin seurakunnan kanssa vapaaehtoistoiminnan seminaarin. Päivän keskeisimmät teemat olivat jaksaminen sekä vapaaehtoistyön parissa että vapaaehtoistyötä tekemällä.

Vapaaehtoiset merkittävä voimavara kulttuuripääkaupunkivuoden onnistumisessa

Vapaaehtoistyössä on voimaa! –seminaarissa nähtiin useita eri alojen puhujia. Mukana olivat mm. onnellisuusprofessori ja kirjailija Markku Ojanen, ajankäytön kouluttaja Timo Lampikoski, sekä vapaaehtoistyön teemavuoden koordinaattori Karoliina Tikka. Tilaisuuden kahvitauon tunnelmoinnista vastasi nuori ensilevyään tekevä laulaja Robin Packalen.

Vapaaehtoiset ovat olleet merkittävä voimavara Turun kulttuuripääkaupunkivuoden onnistumisessa. Kulttuuripääkaupungin vapaaehtoisohjelmassa on ollut mukana yli 400 henkilöä. Kun mukaan lasketaan kaikki ohjelmahankkeisiin vuoden mittaan osallistuneet vapaaehtoiset, nousee määrä tuhansiin.

Kulttuuripääkaupungin vapaaehtoisohjelmaan osallistuneet ovat toimineet vuoden aikana apuna erilaisissa säätiön järjestämissä tilaisuuksissa, yleisötapahtumissa ja markkinointitempauksissa. Lisäksi noin 60 kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmahanketta on hyödyntänyt vapaaehtoisten työpanosta.

Erilaisia vapaaehtoistehtäviä on ollut kaikkiaan yli tuhat ja työtunteja näissä tehtävissä on kertynyt syyskuun 2011 loppuun mennessä noin 5000.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy