Liikuntaa ja historiaa porrastelemalla!

 

Turussa voi nauttia keskustalenkkeilystä tehokkaalla tavalla, porrastelemalla. Kaupungin keskustan alueelle on suunniteltu kolme paljon portaita sisältävää kävelyreittiä, joilla sekä kunto että tietämys kaupungin historiasta lisääntyvät samalla kertaa.

Porrastelu-reitit tekevät hyvää kunnolle, sillä yksi porras vastaa kymmentä askelta tasamaalla. Porrastelu-kartan kääntöpuolella on tarkkaa tietoa portaista, joten kuntoillessa voi myös tutustua Turun historiaan.

Porrastelukierrokset 2, 9 ja 11 kilometriä

 

A-reitti vie Yliopistonmäen portaiden maailmaan. Reilun 2 kilometrin mittainen reitti kulkee Ryssänmäenrinteen ja Taidon- ja Tiedonportaiden kautta Koskenniemenaukiolle, josta palataan kirkolle.Kierroksen varrella on 285 askelmaa.  

Reitti B on 9 kilometrin mittainen, ja se kiertää portaat Yliopistonmäen lisäksi Pyhän Kerttulin oikopolulla sekä Wecksellin, Mustainveljesten, Olavinpuiston ja kesäteatterin, Neitsytpolun, Urheilupuiston ja Martinkadun portaat. Reitti jatkuu Martinkirkon ja Martinportaille sekä Puolalanmäen portaille. Reitti päättyy tuomiokirkolle. B-reitillä vastaan tulee 917 porrasaskelmaa.

Reitti C jatkaa Martinportailta Eerikinrinteen portaille, jotka vievät Sairashuoneenkadun ja Ee-rikinkadun risteyksestä Linnankadulle. Varvintorin ja Veistämönaukion portaiden jälkeen noustaan Mikaelinkirkonmäellä olevat kahdet portaat, joilta matka jatkuu B-lenkin tavoin Puolalanmäelle ja takaisin tuomiokirkolle. C-reitti sisältää 1256 porrasaskelmaa.


Lisää aiheesta:

Lataa tulostettava reittikartta (pdf, 740 kt)

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy