Seminaariohjelma

14.30    Tervetuloa!
Jouni Lehikoinen, kirkkoherra, Mikaelin Srk
ja Anna Pikala, projektipäällikkö, Turku 2011 –säätiö

14.45    Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuoden terveiset
Karoliina Tikka, projektipäällikkö, Allianssi ry

15.15    Paras onni – yhteinen onni
Markku Ojanen, onnellisuusprofessori, kirjailija

16.00    Vapaaehtoistyön arvo ja merkitys
Pirjo Möller, VTM, työnohjaaja, logoterapeutti LTI

16.45    Kahvitarjoilu, Robin Packalen esiintyy

17.00    Näin järjestät aikaa vapaaehtoistyölle
Timo Lampikoski, luennoitsija, tietokirjailija, ajankäytön kouluttaja

17.45    Kulttuurivapaaehtoisuutta ja vapaaehtoiskulttuuria.
Case: Kulttuuripääkaupungin vapaaehtoisohjelma.
Essi Hätönen, projektikoordinaattori, Turku 2011 –säätiö

18.30    Seminaari päättyy

EU:n vapaaehtoistoiminnan teemavuosi 2011 on toteutunut Turussa hienosti

Kulttuuripääkaupunkivuosi on ollut vapaaehtoistyön voimannäyttö

Vapaaehtoiset ovat olleet merkittävä voimavara Turun kulttuuripääkaupunkivuoden onnistumisessa. Kulttuuripääkaupungin vapaaehtoisohjelmassa on ollut mukana yli 400 henkilöä. Kun mukaan lasketaan kaikki ohjelmahankkeisiin vuoden mittaan osallistuneet vapaaehtoiset, nousee määrä tuhansiin.

Turku 2011 -säätiön vapaaehtoisrekisteriin kuuluu yli 400 henkilöä, jotka ovat saaneet tehtäviinsä koulutuksen. Nämä henkilöt ovat toimineet vuoden aikana apuna erilaisissa säätiön järjestämissä tilaisuuksissa, yleisötapahtumissa ja markkinointitempauksissa. Lisäksi noin 60 kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmahanketta on hyödyntänyt vapaaehtoisten työpanosta.

Kulttuuripääkaupunkivuoden vapaaehtoiset ovat toimineet vastuualueittain jaetuissa yhdeksässä tiimissä, jotka ovat ensiapu, host, info, markkinointi, roudaus, saavutettavuus, tuotanto, viestintä ja ympäristö. Erilaisia vapaaehtoistehtäviä on ollut kaikkiaan yli tuhat ja työtunteja näissä tehtävissä on kertynyt syyskuun 2011 loppuun mennessä noin 5000.

Monilla Turku 2011 -ohjelmahankkeilla on ollut myös omasta takaa laajat apujoukot, jotka ovat olleet mukana talkoopohjalta. Pelkästään kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisten Tällä puolen, tuolla puolen -esityksessä oli mukana noin 350 kuorolaulajaa ja 1000 koululaista. Muita isoja ihmismääriä osallistavia hankkeita ovat olleet esimerkiksi Kaupunginosaviikot, Taistelu ja lokakuun lopulla Turun linnan ympäristössä järjestettävä Speak No Evil.

Kulttuuripääkaupunkivuoden vapaaehtoisohjelman tavoitteena on ollut antaa jokaiselle halukkaalle mahdollisuus osallistua kulttuuripääkaupungin rakentamiseen ja toteuttamiseen. Tavoitteessa on onnistuttu; vapaaehtoiset kokevat saaneensa vapaaehtoisuuden myötä sisältöä arkeensa sekä päässeensä kurkistamaan kulttuuripääkaupungin kulisseihin ja ottamaan siten vuoden omakseen.

Mukana olleiden toivotaan saavan kokemuksestaan intoa ja osaamista jatkaa vapaaehtoistyötä myös vuoden 2011 jälkeen, joko kulttuurin tai muiden Turku 2011:n yhteistyöorganisaatioiden parissa.  Yhteistyötä on vuoden mittaan tehty muun muassa SPR:n, Avustajakeskuksen ja Mannerheimin lastensuojeluliiton kaltaisten, jatkuvasti vapaaehtoisia tarvitsevien järjestöjen kanssa.

Vapaaehtoistyön seminaari Logomossa 20.10.

Logomossa järjestetään torstaina 20.10. vapaaehtoisille sekä vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille suunnattu Vapaaehtoistyössä on voimaa! -seminaari. Seminaarissa keskustellaan siitä, miten ihmisten aika ja energia saadaan riittämään vapaaehtoistyöhön ja miten vapaaehtoistyöllä luodaan yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

Turku 2011 -säätiön ja Mikaelinseurakunnan järjestämässä seminaarissa puhuvat mm. onnellisuusprofessori ja kirjailija Markku Ojanen, ajankäytön kouluttaja Timo Lampikoski sekä vapaaehtoistyön teemavuoden koordinaattori Karoliina Tikka. Tilaisuuden kahvitauon tunnelmoinnista vastaa nuori, ensilevyään tekevä laulaja Robin Packalen.

Yleisölle seminaarin ilmoittautumisaika on umpeutunut 12.10., mutta media on edelleen lämpimästi tervetullut paikalle.

Lisätiedot
 
Anna Pikala
projektipäällikkö
Turku 2011 –säätiö
p. 044 907 5875
anna.pikala(a)turku2011.fi

Essi Hätönen
projektikoordinaattori
Turku 2011 –säätiö
p. 044 907 5712
essi.hatonen(a)turku2011.fi


Turku 2011 -säätiön vapaaehtoisohjelma on perustettu Turun kulttuuripääkaupunkivuotta varten helmikuussa 2010. Vapaaehtoisohjelmalla on haluttu tarjota kaikille mahdollisuus osallistua kulttuuripääkaupunkivuoden toteutukseen ja samalla taata tarvittavat lisäkädet vuoden hankkeisiin.

Vuosi 2011 on EU:n vapaaehtoistoiminnan teemavuosi. Teemavuoden tarkoituksena on tuoda esiin vapaaehtoistoiminnan merkitystä, lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta sekä saada uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy