Kulttuuripääkaupunkivuoden anti jatkuu vahvana jo kesällä

Esimerkkejä kesän 2012 annista:

  • Neitsytperunafestivaalit Vähätorilla 14.-16.6.
  • Oopperapicnic Fortuna-korttelissa 16.6.
  • Sipulisauna Sounding Dome Ekoluodossa 26.6.-19.8.
  • Colourscape Kupittaalla 17.7.-5.8.
  • Eurocultured-festivaali Aurajokivarressa ja Logomossa 14.-15.9.

Kaikki jatkorahoitusta saaneet hankkeet ja projetit

Turku 2011 -säätiö tukee 2011-hankkeita ja myös uusia projekteja toiminnan juurruttamiseksi Turkuun

Kulttuuripääkaupunkivuoden anti jatkuu vahvana jo kesällä

Vuoden 2011 valmistellut ja koordinoinut Turku 2011 -säätiö tukee rahallisesti 30 kulttuuripääkaupunkivuonna syntynyttä hanketta ja projektia – ja myös uusia hankkeita, jotka tärkeällä tavalla jatkavat kulttuuripääkaupunkivuoden perintöä. Muutamia päätöksiä lisärahoitettavista hankkeista on vielä valmisteilla.

Tuen avulla Turussa koetaan kesällä 2012 uudestaan supersuosittu värilabyrintti Colourscape ja katutaidetta esittelevä festivaali Eurocultured, saadaan Aurajokivarteen yksi kesän 2011 taidesaunoista, jatketaan suosittuja Kaupunginosaviikkoja, järjestetään jälleen uutta perunaa juhlivat Neitsytperunafestivaalit sekä elektronisen musiikin festivaali Turku Modern.

Turku 2011 -säätiö tukee myös kulttuuripääkaupunkivuoden innostamana perustettua Aurajokiverkosto ry:tä. Verkosto on turkulaisten taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden perustama yhdistys, joka kokoaa yhteen Aurajokivarren kulttuuritapahtumat ja markkinoi Aurajokea kulttuurinäyttämönä. Verkoston kokoama ohjelma julkistetaan keskiviikkona 18.4.

Päätökset perustuvat ns. Ruohosen raporttiin

Päätökset jatkorahoitusta saavista hankkeista perustuvat kulttuurivuoden myönteisimpiin kokemuksiin, jotka on kiteytetty Turku 2011 -jatkoryhmän tekemään jatkoraporttiin. Ryhmä kokosi valtion taidemuseon ylijohtaja Risto Ruohosen johdolla vuonna 2011 suuren määrän ehdotuksia ja toimenpiteitä, joita Turussa tulisi jatkaa kulttuuripääkaupunkivuoden perinnön juurruttamiseksi.

Jatkoraportissa korostetaan erityisesti kaupunkitilan elävöittämistä kulttuurilla sekä erilaisten ympäristötaideprojektien merkitystä kaupunkilaisille.

Säätiön tuki kohdistuu erityisesti vuosille 2012-2013. Kukin hanke valmistautuu seuraaviin vuosiin hankkimalla itse lisärahoitusta.

- Kulttuuripääkaupunkivuosia arvioidaan yhä enemmän sillä perusteella, mitä ne jättävät perinnöksi ja miten organisaatio onnistuu viemään vuoden vuoksi syntyneitä asioita eteenpäin. Voimme sanoa, että vuoden 2011 kulttuuripääkaupunki Turku jättää erittäin vahvan perinnön, sanoo Turku 2011 -säätiön toimitusjohtaja Cay Sevón.

Kulttuurivuosi tuottaa kansainvälisyyttä ja kirjoja

Turku 2011 -säätiö tukee myös ohjelmassa olleiden hankkeiden kansainvälistymistä. Esimerkiksi Tanssiteatteri ERIn Passio jatkaa ensin elämäänsä Turussa säätiön pienen tuen avulla ja lähtee sen jälkeen omin voimin kesäkuussa Viroon Arvo Pärtin musiikkia esitteleville Nargen-festivaaleille. Logomossa esillä ollut Liisa ihmemaassa -näyttely on esillä säätiön tuella Espanjan Cádizissa ja Tom of Finland -näyttely on lähdössä ainakin Tukholmaan.

Vuoden jälkeen on syntynyt myös suuri määrä julkaisuja, joiden rahoittamiseen Turku 2011 -säätiö osallistuu. Kirjoja on syntynyt ja syntymässä muiden muassa Turku-Pietari-Köln -valokuvaprojektista, Keski-ikäisten Hiukset -hankkeesta, Runomuotokuvista ja saaristoon levittäytyneestä nykytaidekatselmuksesta Contemporary Art Archipelago.

Kulttuuripääkaupunkivuotta varten rakennetun tuotannon tukipalvelun toiminnot jatkuvat myös. Jatkossa luovien alojen säännöllistä koulutusta ja neuvontaa annetaan Humanistisen ammattikorkeakoulu HUMAKin Kulttuurivarikko-palvelussa. Samoin onnistunutta vapaaehtois- ja saavutettavuustoimintaa jatketaan puolestaan Turun AMK:n Taideakatemiassa. Tavoitteena on rekrytoida vuoden 2011 vapaaehtoisia uusiin tehtäviin eri kulttuuritoimijoiden kanssa sekä varmistaa, että saavutettava kulttuuritarjonta säilyy ja kehittyy Turussa jatkossakin.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy