Kaupunkitarinat johdattavat Turun linnalta Tuomiokirkolle

Tarinoitaan reittiä varten ovat kertoneet eri tavoin Turussa vaikuttaneet ihmiset - esimerkiksi Tall Ships Races-tapahtuman ja Ruisrockin järjestäjät, jokirannan talojen asukkaat ja kulttuurihistoriallisten talojen suojelun puolesta taistelleet. Reitin tarinat on koonnut Turkuseura vuosina 2009-2010. Reittipisteissä kerrotaan siitä näkymästä, joka joen toisella puolella näkyy. Siispä esimerkiksi piste "Kaupunginteatteri", on Kaupunginteatteria vastapäätä, toisella puolen jokea.

Kulttuurikuntoilun keskuspuisto -hankkeen kulttuurikuntoilureitistö tarjoaa kulttuurisisällöillä varustettuja kuntoilureittejä. Kaupunkireitit ja kierrokset keskittyvät Aurajoen rantamille.

Kaupunkitarinoita Turusta -reitille on saatavilla myös tulostettava pdf-kartta, jonka voi ladata tältä sivulta tai noutaa matkailuneuvonnasta tai Turun pääkirjastosta. Reitin voi kulkea myös ääniopastuksen kanssa. Reittiopastuksen ja reittipisteiden tarinat sekä reittikartan voit ladata alla olevista linkistä.

Kaupunkitarinat puhelimeen

Kaupunkitarinoita Turusta -reittikartan voi ladata myös kehittyneimpiin älypuhelimiin Nomadi-sovelluksen avulla. Nomadi on Internetistä ladattava ilmainen reittisovellus, jonka voi ladata osoitteesta m.citynomadi.com. Nomadilla seikkailija lataa reitit vaivatta puhelimeensa, minkä jälkeen reitit ovat heti käytettävissä.

Nomadin käyttö on helppoa: kun olet syöttänyt kohteen nimen tai koordinaatit, voit yksinkertaisesti seurata reittiä, pysähtyä kiinnostaviin kohteisiin (Points of Interest, POI) ja selata kuhunkin kohteeseen liitettyä mediasisältöä.

Reitin sisältöön voi tutustua tarkemmin alla olevan kartan avulla. Klikkaamalla reittipisteitä, pääset lukemaan lisätietoa kohteesta.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy