Selfie naapurin kaa -kampanja

  • koputa toukouussa naapurisi oveen ja ota selfie-kuvia naapurin kaa!
  • kampanja on käynnissä 5.–31.5.2014
  • ota kuva itsestäsi ja naapurista ja jaa kuva facebook.com/Kaupunginosaviikot
  • kuvia voi ladata myös Twitteriin ja Instagramiin #KaupunginosaSelfie tunnuksella
  • tutustu kampanjaohjeisiin täällä

 

Kaupunginosaviikot 2014

 

Kaupunginosaviikkojen ohjelmahaku heinä-joulukuun 2014 viikoille

  • haku on auki  vielä 25.5.2014 saakka
  • ohjelmaa voivat ehdottaa muun muassa kaupunginosaseurat, maahanmuuttajayhdistykset, vanhempainyhdistykset ja liikunta- ja kulttuuriseurat
  • hakulomakkeet ja lisäohjeet
Viime vuoden Etnofest-tapahtuman huipennuksena Varissuon kentälle pystytetylle lavalle nousi niin paikallisia kuin vieraileviakin bändejä sekä musiikki- ja tanssiryhmiä, kuvassa Samba Carioca.
Astu peremmälle kaupunkiin!

Kaupunginosaviikot käynnistyvät toukokuussa ennätysvilkkaina

Kaupunginosaviikkoja vietetään toukokuussa ympäri Turkua. Kolmen kalenteriviikon aikana toteutuu peräti kuusi Kaupunginosaviikkoa. Runosmäki on mukana Kaupunginosaviikoilla ensimmäistä kertaa.

Vuoden 2014 Kaupunginosaviikot käynnistyvät Varissuon ja Länsi-Turun viikoilla 12.–18.5.2014. Seuraavalla viikolla 19.–25.5.2014 vietetään Pohjolan ja Raunistulan, Kärsämäen ja Runosmäen sekä Nummenpakan viikkoja. Martin viikkoa vietetään 26.5.–1.6.2014.

Tämän vuoden teemoina ovat monikulttuurisuus ja paikallinen omaleimaisuus. Kunkin Kaupunginosaviikon ohjelmisto on asukkaiden yhteinen voimainponnistus ja osoitus siitä, että paikalliskulttuurille on suurta tarvetta Turussa. Kaupunginosaviikot antavatkin oivan foorumin asukkaille osallistua ja vaikuttaa oman alueen kehittämiseen esimerkiksi kevään keskustelutilaisuuksien kautta.

Varissuon viikko esittelee erilaisia kulttuureita ja tarjoaa liikuntaa kaikenikäisille. Ohjelmistossa on myös runoutta, arkkitehtuurikierros ja pop-up liikennetaidekeskus. Viikon huipentuma on Etnofest, jossa on tarjolla musiikkia, työpajoja, sanataidetta, sirkusta, katukorista ynnä muuta.

Länsi-Turun viikko edistää lähiliikuntaa muun muassa jalkapallon, pyöräilyn ja koulujen liikuntapäivän kautta. Teräsrautelan koulun kevättempaus tuo lapsiperheet yhteen nauttimaan jo perinteisestä kulttuurikarnevaalista. Länsi-Turun Kaupunginosaparlamentissa alueen vaikuttajat ja asukkaat keskustelevat alueen kehittämisestä. Paikalla on myös Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Runosmäki, kumppaninaan Kärsämäki, on ensimmäistä kertaa mukana Kaupunginosaviikoilla . Kärsämäen ja Runosmäen ohjelmisto innostaa asukkaita ulkoilemaan ja liikkumaan esimerkiksi talkoiden, kulttuurikävelyn ja kauppatanssien parissa. Mukaan mahtuu myös keskustelutilaisuus, Runosmäkipäivä ja Kärsämäen koulun avointen ovien puutarhatapahtuma.

Pohjolaan ja Raunistulaan kannattaa tänä keväänä tutustua ennen kaikkea erilaisten kierrosten kautta. Ohjelmistosta löytyy arkkitehtuurikierros, kuuntelukävelyitä, draamakierros ja polkupyöräkierros. Viikonloppuna puutalokaupunginosia värittävät Pohjolan pihat, kylvöjuhlat, kuperkeikka-tapahtuma ja Raunistulan kirppis.

Nummenpakan ohjelmisto tarjoaa muhkeat 26 tapahtumaa. Ohjelmistosta löytyy taatusti jokaiselle jotain: Nummenpakan kesäjuhla, Pakan parlamentti, Pakan Paserus, Lyylinpäivän kaffeet, perinteiset siltatanssit, Kuuvuorirock ja Vintage! Kuralan kyläjuhlat.

Martin viikko tarjoaa yhteisöllistä taidetta ja kulttuuria alueen asukkaille. Yhteisöllistä tekemistä löytyy Martin kulttuuriolohuoneella muun muassa luomutaimitori, pop up pajailun ja kaupunkiviljelyn parissa. Ohjelmisto tarjoaa myös makuja maailmalta, karaokekoktailin ja KIRJAvaa puistotapahtuman. Marttiin voi tutustua viikon aikana valokuvanäyttelyn ja kävelyiden kautta.

Kaupunginosaviikot kannustaa ihmisiä koputtamaan toukokuussa naapurin oveen ja ottamaan selfie-kuvia naapurin kaa. Kuvat jaetaan facebook.com/Kaupunginosaviikot -sivustolla. Kuvia voi ladata myös Twitteriin ja Instagramiin #KaupunginosaSelfie tunnuksella. Kampanja on käynnissä 5.–31.5.2014. Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat SPR:n Varsinais-Suomen piiri ja Turun kaupunki.

Kaupunginosaviikkojen ohjelmahaku heinä-joulukuun viikoille on auki  vielä 25.5.2014 saakka. Kaupunginosaviikoilla saavat kaikki kukat kukkia, joten ohjelmaa voi ehdottaa muun muassa kaupunginosaseurat, maahanmuuttajayhdistykset, vanhempainyhdistykset ja liikunta- ja kulttuuriseurat.

Kaikkien viikkojen tarkka ohjelma on luettavissa Kaupunginosaviikkojen nettisivuilla.

Kaupunginosaviikkojen nettisivut
Kaupunginosaviikot Facebookissa
Kaupunginosaviikot Twitterissä

Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta jatkava Kaupunginosaviikot-ohjelmasarja esittelee Turun kaupunginosia yksi kerrallaan viikon mittaisina ohjelmakokonaisuuksina. Viikkoja koordinoi Kaupunginosaviikkojen tukiyhdistys ry. Kaupunginosien erityispiirteitä korostavien viikkojen ohjelma kumpuaa alueilta, asukkaiden ideoista ja toteutuu yhdistysten, järjestöjen, seurojen ym. paikallisten tahojen järjestämänä.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy