Galleriassa esillä vuoden 2011-huippuhetket

Kulttuuri kuvina -näyttelyssä on esillä myös Play and Rewind -dvd kulttuuripääkaupunkivuoden elämykset 70 minuutissa. Yllä vuoden 2011 alkuvuosi.

Loppuvuoden tarjonta löytyy Flashback 2011 -valokuvakirjasta kertovan uutisen yhteydestä sekä kulttuuripääkaupungin youtube-kanavalta: www.youtube.com/live2011

Play and Rewind on nähtävissä kokonaisuutena Vimeossa.

Tulisitko vilkaisemaan Läntiselle Rantakadulle?
Kulttuuripääkaupunkivuosi päättyi - valokuvat muistavat

Galleriassa esillä vuoden 2011-huippuhetket

Turun vuosi Euroopan kulttuuripääkaupunkina oli täynnä elämyksiä ja mieleenpainuvia hetkiä, kun yli 5 000 tapahtumaa valtasi Turun seudun ja saariston. Vuoden annin kokoava Kulttuuri kuvina -valokuvanäyttely on esillä Accademia dell'Arte -galleriassa 11. maaliskuuta saakka.

Kulttuuri kuvina -valokuvanäyttely kuljettaa katsojan tammikuisten avajaisten pakkasen kuorruttamista koskettavista tunnelmista kesälöylyihin taidesaunan lauteiden kautta Kiitos-viikonlopun valon iloitteluun keskelle joulukuuta.

Valokuvanäyttely avautui Accademia dell'Arte –galleriassa 21.2. Turun pääkirjaston korttelissa sijaitsevaan tilaan on valikoitu vuoden annista 90 kuvan monipuolinen kokonaisuus, joka kutoo Turun ikimuistoisen kulttuuripääkaupunkivuoden yhteen.

- Tavoitteena on ollut tuoda esille kulttuuripääkaupunkivuoden värikkyys, elävyys ja iloisuus, kertoi näyttelyn kuratoinut Pauliina Mäkinen.

Värien iloittelu näkyykin gallerian valkeilla seinillä, kun vuoden 2011 tapahtumat on kehystetty erikokoisiin otoksiin. Mika Linto-Vaaran ripustus luo rytmin ja leikin tapahtumien välille.

- Vuoden annista on jäänyt mieleen tietty kakofonisuus. Tapahtumia oli pikkuruisista nukketeatteriesityksistä massojen liikuttaviin spektaakkeleihin, muisteli valokuvaaja Kari Vainio, joka oli pääasiassa vastuussa yhdessä Arto Takalan kanssa vuoden taltiioinnista Turku 2011 -säätiön toimeksiannosta.

Kaikkiaan ammattilais- ja amatöörikuvaajat ikuistivat kulttuuripääkaupunkivuoden hankkeita yli 100 000 kuvan verran, eikä luvussa ole luonnollisestikaan mukana yleisön ikuistamia muistoja.  Näyttelyn avajaisissa Turku 2011 -säätiön puheenjohtaja Christoffer Taxell arvioi, että Turku-kuvia on viime vuonna tallennettu miljoonia.

- Kuvia katsellessa mieleen palaa monta hyvää muistoa vuodesta. Se, mikä kulttuuripääkaupunkivuodessa on ollut hyvin tärkeää, on että ilmapiiri on ollut positiivinen ja uutta enemmän hyväksyvä, uusia mahdollisuuksia tarkasteleva, totesi kaupunginjohtaja Aleksi Randell avatessaan näyttelyn.

- Kukaan meistä ei voinut vuoden aikana  nähdä kaikkea. Kuvien kautta saamme taas olla monessa mukana. Kuvista välittyy nimenomaan kuva siitä miten erilaisia ja onnistuneita hankkeita ja projekteja oli, jatkoi Taxell.

Play and Rewind kokoaa vuoden 70 minuuttiin

Valokuvanäyttelyn yhteydessä on esillä Play and Rewind -video, joka esittelee kulttuuripääkaupunkivuoden tarjonnan kuukausittain.

- 25 vuoden työuran aikana viime vuosi oli työllistävin. Lisäksi videon osalta haasteena oli miten kertoa laajasta kirjosta kuukausittain etenevä tarina, kertoi Fokus Oy:n Antero Lynne, joka on vastannut pääasiassa videon toteutuksesta yhdessä Kimmo Impilän ja Turku 2011 -säätiön viestintäpäällikkö Saara Malilan kanssa.

Kulttuuri kuvina -valokuvanäyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna Accademia dell'Arte tiistaista perjantaihin klo 10—18 ja viikonloppuisin klo 10—16 21.2.—11.3. välisenä aikana osoitteessa Läntinen Rantakatu 3.

Kulttuuri kuvina -näyttely lähtee keväällä kiertämään Suomea Rovaniemeä myöten. Kiertueen lisäksi näyttely tulee olemaan esillä muun muassa Brysselissä.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy