Elokuvia saaristosta

Elokuvia saaristosta

ELOKUVAT

Saaristossa vietetyn 3 viikon workshopin tuloksena syntyi 6 lyhyttä elokuvaa, jotka esitettiin Turussa 19.6 ja ensi-ilta yleisö oli vaikuttunut erituisesti lyhyeen työskentelyaikaan nähden elokuvien huomattavan hyvästä tasosta, kiinnostavita näkökulmista ja tarinoista. Elokuvat kertovat saaristolaiselämästä eri näkökulmista :


Drifting (towards) home

Elokuva kertoo lauttaelämästä ja odottamisesta. Kauniit saaristomaisemat vaihtuvat lautalta toiselle paikallisten ja kesämökkiläisten kertoessa elämistään ja siitä mitä he tekevät kun odottavat lautalla, joka on kaunis metafora sille mitä nämä ihmiset odottavat elämässään ja mitä saaristo heille merkitsee.

Työryhmä : Nicolas Staffolani, Judit Kájel, Kirill Naumko

 

Utöpia

 Mikä meidät tekee onnelliseksi ? Nuorille tytöille saaristossa onni on tanssia ja uida, mutta millaista on ikääntyä ja elää vanhaksi saaristossa. Elokuva kertoo eri sukupolvien tavasta olla onnellinen saariston omassa maailmassa. Millaista on elää Utöllä pariskuntana vuosikymmeniä ja jaksaako vanhakin vielä tanssia, jos on joku joka tanssittaa ?

Työryhmä : Laure Anna Franqués, Sam Batink, Silvio Ivičić 

 

Destination North

Suomi on loistava turistikohde kesällä. On yöttömät yöt ja kauniit merimaisemat, mutta Suomessa on yksi häiriötekijä, joka voi muuttaa rauhaisan kesäillan varsin levottomaksi. Miltä saaristo siis näyttää hyttysen näkökulmasta ja kuka syö ja kenet ? Tällaista suomibrändiä ei ole ennen nähty !

 Työryhmä: Melissa Suarez, Gautier Dullion, Albina Griniute

 

Pikku Kalle?

Mistä Pikku Kalle löytyy? No Korppoon paikallisen terassilta tietysti. Millaisia ovat suomalaiset tai suomenruotsalaiset vitsit? Elokuvassa vitsejä kertovat niin kalat Houtskarissa kuin Nötön lehmät. Ja lopulta löytyy myös se aito ja oikea Pikku Kalle.

Työryhmä: Alastair Cole, Anna Dmitrieva, Dániel Szöllösi

 

Velvollisuus –Duty

Suomalaisille miehille se on jaettu kokemus, armeija. Mutta millaisia armeijamuistoja löytyy saariston miehiltä ja ennen kaikkea mitä he ovat armeijassa oppineet? Tämä lyhytelokuva vie katsojansa armeijan keittotaidosta marssiaskeleisiin Nauvon kirkossa.

Työryhmä: Severine Beaudot, Linda Dombrovszky, George Groshkov

 

Built for Silence

Suomalaiset ovat tunnetusti hiljaista kansaa, mutta millaista se suomalainen hiljaisuus sitten on? Missä me olemme hiljaa? Tämä elokuva tutkii suomalaista sielunmaisemaa saaristossa. Elokuva oli yhteistyö runoilija Ville Hytösen kanssa, joka vastasi runolla ryhmän lähettämään kuvamateriaaliin pitkin matkaa ja saapui myös Paraisille, matkamme viimeiselle etapille, lausumaan runon hiljaisuudesta.

Työryhmä: Begüm Gülec, Mikki Ambrozky, Nick Shaw

 

Workshopin vastaavat tuottajat olivat: Hetta Huhtamäki ja Jude Lister

Taiteellinen tuutori: Peter Kerekes

Tekninen tuutori: Karri Lehtonen

 

Elokuvat julkaistaan DVD kirjana 2011 syksyn aikana ja ne lähtevät kiertämään Euroopan eri festivaaleille!

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy