Yhteistyö taiteilijoiden välillä syvenee

CAA:n tekijät kutsuvieraina Yhdysvalloissa

Turun saaristoon kesällä 2011 levittäytynyt kansainvälinen nykytaidenäyttely Contemporary Art Archipelago (CAA) on esittäytynyt tärkeillä foorumeilla Yhdysvalloissa.

CAA on ollut mukana maaliskuussa vuotuisilla Armory-taidemessuilla Yorkissa ja MITssa (Massachusetts Institute of Technology) Cambridgessa.

Tapahtumissa CAA:ta esitteli taiteellinen johtaja Taru Elfving. Messujen Open Forum -keskustelusarjan paneelissa 9.3.2012 olivat mukana myös newyorkilainen taiteilija Mark Beasley ja CAAn taiteilijat Nomeda ja Gediminas Urbonas.

Keskustelua syvennettiin MITssa, jossa Elfvingin kanssa puhuivat CAA taiteilijat Renée Green ja Urbonasit, jotka ovat nyt kukin professoreina instituutin Art, Culture and Technology -laitoksella.

Luento Archipelago Logic: Towards Sustainable Futures 12.3.2012 pureutui kysymyksiin taiteellisen ja kuratointityön kestävyydestä, ja loi samalla perustaa CAAn ja taiteilijoiden yhteistyön jatkolle.

Kansainvälinen nykytaidenäyttely Contemporary Art Archipelago toi Turun saaristoon yli 20 uutta paikkasidonnaista teosta tai tapahtumaa, sekä kansainvälisiltä että saaristossa asuvilta taiteilijoilta.

Näyttely oli koettavissa eri puolilla saaristoa, niin risteilijöiltä kuin pienveneistä, maanteitse ja virtuaalisesti, yksinäisellä luodolla, meressä, lautalla tai vaikkapa radioaalloilla. Teokset tutkivat kysymyksiä saariston yhteisön ja ympäristön tulevaisuudesta eri taiteellisin välinein.


Katso MITn luento


Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy