Jo Stance
Kulttuuripääkaupunkivuoden Flame-jazzklubit loppuivat, mutta toiminta jatkuu uuden yhdistyksen muodossa

Auteur Jazz ja Jo Stance päättivät liekehtivän jazz-vuoden

Flame Jazz -vuosi huipentui tyylikkäästi klubijazzin ja soulin merkeissä. Vuoden aikana upeat jazz-konsertit ovat keränneet yli 5 000 kuulijaa. Tulevina vuosina kulttuuripääkaupunkivuoden jazz-linjaa jatkaa Flame Jazz -yhdistys.

Flame jazz-klubilla kuultiin torstaina 8.12. saksofonisti Antti Hynnisen Auteur Jazz -kokoonpanoa, joka julkaisi juuri uuden albuminsa. Yhtye poikkesi Aurorassa osana Suomen Jazzliiton kiertuetta.

Hankkeen varsinaiset kuoppajaiset pidettiin perjantaina 9.12. Klubilla, jossa esiintyi suursuosioon noussut laulaja Johanna Försti Jo Stance -yhtyeineen. Kuumassa soul-funk-illassa kuultiin lisäksi tummaa funkia Rubber-yhtyeeltä, solistinaan "Suomen Barry White", Sauli Luttinen. Iltaa yöhön kuljettivat We Jazz DJt.

31 konserttia ja 35 kokoonpanoa turkulaisestradeilla

Vuoden aikana Flame Jazz -klubeja on järjestetty seitsemässä erikokoisessa konserttipaikassa 31 kappaletta ja niissä on esiintynyt 35 kokoonpanoa. Kävijöitä oli kevätkaudella noin 2 500 ja syyskausi mukaanluettuna kokonaiskävijämäärä ylittänee 5 000:n rajan.

Voidaankin kai hyvällä omallatunnolla sanoa, että hanke todellakin saavutti yleisönsä.

Uusi yhdistys jatkaa konserttitoimintaa

Turku saakin mukavan vastaanoton innoittamana nauttia jazzista samalla profiililla tulevaisuudessakin, sillä hankkeen nimeä kantava uusi yhdistys jatkaa konserttitoimintaa Aurajoen rannoilla. Flame Jazz -sarjan taiteellinen johtaja, muusikko Jussi Fredriksson toimii myös uuden Flame Jazz ry:n puheenjohtajana.

Fredrikssonin mukaan hankevuosi toimi ponnahduslautana yhdistykselle, jonka tavoitteet ovat korkealla.

- Kyllä tämä kulttuuripääkaupunkivuosi oli Flame Jazzin perustamisen lähtökohta, ja toivon mukaan alkusysäys pitkäaikaiselle menestyksekkäälle yhdistystoiminnalle. Suunnitelmanamme oli jo alun lähtien juurruttaa Flame Jazz pysyvästi turkulaiseen kulttuuritarjontaan, ja tätä tavoitetta kohti työskentelemme ensi vuonna yhdistyksenä, kertoo Fredriksson.

Flame Jazzista tulee Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys, ja ohjelmiston runko koostuu Jazzliiton kiertueista. Näiden kiertueiden vierailut Turussa oli alun perin myös yksi Flamen päätavoitteista.

- Konsertteja järjestetään ainakin aluksi noin kerran kuukaudessa, ja pyrimme panostamaan määrän sijasta säännöllisyyteen ja laatuun. Turusta löytyy yleisöpohjaa tällaisen klubin pyörittämiseen, kunhan käytämme hyväksemme kaikkia mahdollisia tiedotuskanavia. Lisäksi marginaalimusiikiksi luokiteltavan jazzin markkinointi vaatii aina ripauksen luovuutta onnistuakseen, hän jatkoi.

Laaja yhteistyö jatkuu tiiviinä

Logomo oli yksi hankekauden konserttipaikoista ja sen saama suosio myös jazzpiireissä lämmitti Fredrikssoninkin mieltä. Aivan Logomon mittasuhteisiin uuden yhdistyksen toiminnassa ei ryhdytä, vaan kuten jazzmusiikissa yleensä, sisältö on tärkeämpi kuin myytyjen lippujen määrä.

- Olemme tehneet aktiivisesti yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, mikä on tiivistänyt paikallista jazzyhteisöä, kertoo Flamen uusi puheenjohtaja.

- Yhdistys tulee toimimaan pääasiassa samoissa paikoissa kuin aiemmin. Haemme kuitenkin jatkuvasti uusia estradeja, ja Flame ei tule jatkossakaan olemaan sidottu tiettyihin konserttipaikkoihin. Uusia yhteistyökuvioita on jo suunnitteilla, ja teemme mahdollisesti yhteistyötä jazzklubien lisäksi myös rockklubien tai klassisen musiikin festivaalien kanssa. Yhteistyö turkulaisten oppilaitosten kanssa jatkuu myös tiiviinä, Fredriksson lupaa.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy