Lippuja on vapautunut myyntiin, joten esityksiin on vielä muutamia paikkoja. Lippuja voi tiedustella Turun Kaupunginteatterin lippukassalta p. (02) 262 0030, joka palvelee tiistaista lauantaihin kello 12-19.

Esitykset Turussa: 25.10.–12.11.2011, Manilla-teatteri, Itäinen rantakatu 64.

Karamazovit matkalla
Lippuja on vapautunut myyntiin

12Karamazovia saapui Turkuun

Kristian Smedsin tuorein ohjaus 12Karamazovia sai Suomen ensi-iltansa Turussa tiistaina 25.10. Tarjolla on yli neljätuntinen räjähtävä elämys, kun nuoret virolaiset tulkitsevat roolihenkilöidensä raastavia tuntoja vahvasti musiikkipitoisessa teoksessa.

12Karamazovia on saanut innoituksensa Dostojevskin Karamazovin veljeksistä. Ohjaaja Kristian Smeds on työstänyt esitystä yhdessä 12 nuoren polven virolaisen teatterintekijän kanssa.

Järkälemäinen kirja luettiin heti alkuun, kun Smedsin ja virolaisopiskelijoiden yhteistyö yli neljä vuotta sitten käynnistyi. Sittemmin teosta on luettu yhä uudestaan, siitä on puhuttu ja sen teemoja pohdittu omakohtaisesti, tässä ajassa. Samalla on eletty ja kasvettu, ja opiskelijatkin ovat valmistuneet ammattiinsa.

Lopputulos on teos, jossa Karamazovin veljekset ovat yhä mukana, mutta niin ovat myös Tšehovin kolme sisarta ja Vanja-eno. Lavalla nähdään paljon sellaista, mitä ei alkuperäisteoksen kansien välistä löydy.

Teoksen keskeiset voimat, kuten iloinen elämänhalu ja toisaalta pimeän puolen tuhoisa pahuus, taittuvat Smedsin käsittelyssä voimakkaiksi näyttämökuviksi, joissa musiikilla on suuri rooli. Nuoret näyttelijät ovat osoittautuneet prosessin aikana virtuoosimaisiksi muusikoiksi ja yli puolet esityksestä onkin musiikin muodossa. Mukaan mahtuu niin punkia, skata kuin reggaetakin. Esityksessä käytetään näyttelijöiden omia sävellyksiä.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy