Musiikki yhdisti maailmat Japanin Fukushimassa

Turun Taideakatemian sellonsoiton opiskelijat esiintyivät maaliskuun alkupuolella Japanin Fukushiman läänissä vuoden takaisessa maanjäristyksessä pahoin kärsineillä alueilla.

Alueen asukkaiden päättäväisyys jatkaa elämää ja rakentaa tulevaisuutta teki vaikutuksen opiskelijoihin. He esiintyivät Fukushiman ja Iwakin kaupungeissa Fukushiman läänissä sekä myös Tokiossa viime viikon lopulla. Opiskelijat palasivat konserttimatkalta sunnuntaina 4.3.

Japanissa vierailivat Turun Taideakatemian sellonsoiton opiskelijat Johanna Jaakkola, Sakari Kivinen, Anni Manninen ja Teemu Mastovaara. Matkalla olivat mukana myös Turun Taideakatemian sellon ja kamarimusiikin lehtori Erkki Lahesmaa ja Turku 2011 -säätiön toimitusjohtaja Cay Sevón.

Turun Taideakatemian Sello Ensemble esiintyi Fukushiman kaupungissa Mikamin ja Shirakawan peruskouluissa. Fukushiman kaupunki on sisämaassa, eikä tsunami yltänyt sinne, mutta kaikilla ihmisillä on kokemukset maanjäristyksestä ja tuhoista.

Iwakin kaupunki on Japanin itärannikolla. Kaupungista tuhoutui kolmasosa tsunamissa ja sitä seuranneissa tulipaloissa. Iwaki sijaitsee aivan maanjäristyksessä 11.3.2011 tuhoutuneen ydinvoimalaitoksen evakuointirajan ulkopuolella. Siellä turkulaiset esiintyivät suuressa vammaisten hoitokodissa, jonne myös oli evakuoitu vammaisia ydinvoimalan läheltä. Turkulaiset esiintyivät lisäksi Hisanohaman yhdyskuntakeskuksessa, josta käsin kansalaistoimintaa tuhon kokeneiden ihmisten auttamiseksi on organisoitu.

Kiertue alkoi Tokiosta, jossa suuressa kansainvälisessä nuorisokonsertissa esiintyi sama nuorten naisten kuoro Sendaista, joka syyskuussa konsertoi Turussa Mikaelin kirkossa osana Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa.

Turkulaisopiskelijat vei Japaniin Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 koordinoinut Turku 2011 -säätiö yhteistyössä EU-Japan Fest Committeen kanssa. Suomen Tokion suurlähetystö osallistui Tokion konsertin järjestämiseen.

Lisätiedot:

 • Erkki Lahesmaa
  sellon ja kamarimusiikin lehtori
  Turun ammattikorkeakoulu, Taideakatemia
  p. 050 598 5292
  erkki.lahesmaa(a)turkuamk.fi

 • Cay Sevón
  toimitusjohtaja
  Turku 2011 -säätiö
  p. 040 7649 541
  cay.sevon(a)turku2011.fi

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy