Trafikarrangemangen på Logomo-området ändras i och med den nya salen

Gratis transport

Föreställningar 22.11 / 24.11 / 29.11

Start från Salutorget, framför den ortodoxa kyrkan
kl 17.45
kl 18.00
kl 18.15
kl 18.30

Föreställning 26.11.2011

Start från Salutorget, framför den ortodoxa kyrkan
kl 13.45
kl 14.00
kl 14.15
kl 14.30

Bussarna åker tillbaka strax efter föreställningar.

Logomo-salen klar inför operan Erik XIV

Trafikarrangemangen på Logomo-området ändras i och med den nya salen

Operan Erik XIV inviger den nya Logomo-salen tisdagen den 22 november. Åbo stad har till kulturhuvudstadsårets ära beställt verket av kompositören Mikko Heiniö och librettisten Juha Siltanen. Samtidigt ändras passagen till Logomos flygel för scenkonst.

Operan Erik XIV regisseras av Erik Söderblom och som dirigent fungerar Leif Segerstam. Solistgardet består av framstående finländska och svenska operasångare. Åbo filharmoniska orkester står för musiken och kammarkören vid Åbo konservatorium och Åbo operakör sjunger köravsnitten. Operan produceras av Åbo musikfestspel. Operan ingår i kulturhuvudstaden Åbos officiella programhelhet.

Passagerna på Logomos område ändras

Logomo-salen i kulturhuvudstadens huvudscen Logomo, är en helhet som tidigare kallades B-hallen och där man under år 2011 har byggt ett scen- och evenemangsutrymme med plats för 1100–3500 åskådare.
 
Scenkonstflygelns huvudingång finns i fortsättningen på samma sida av Logomo som järnvägsspåren. Man kommer till restaurangen via samma ingång. Taxistolpen på området flyttas också från Hampspinnaregatan till en plats invid huvudingången.

Charterbussarna kan lämna av passagerarna invid huvudingången och därefter köra till den för bussar reserverade parkeringsplatsen på andra sidan huset. Fotgängare går förbi ingången till A-sidan och vidare till gaveln mot järnvägsspåren.

På området hittas parkeringsplatser för drygt 200 bilar mellan Logomo och Hampspinnaregatan samt vid gaveln mot busstationen. Vid behov och beroende av evenemang erbjuds, såsom under operan Erik XIV, parkering även på godsstationens parkeringsplats vid korsningen mellan Hampspinnaregatan och Skolgatan, varifrån publiken kan åka buss till Logomo.

Vi rekommenderar att publiken kommer till föreställningar och konserter i god tid innan föreställningen börjar och att den använder sig av kollektivtrafik eller till exempel går till fots via överfartsbron bredvid järnvägsstationen.

För att fira invigningen av den nya salen ordnas gratis transport till föreställningarna av operan Erik XIV. Start från Salutorget, framför den ortodoxa kyrkan.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer i denna fråga

Skriva en egen kommentar

Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera

Logga inRegistrera dig