NISI MASA - the European network of young cinema järjesti interaktiivisen videokilpailun netissä. Videoiden teemana on monikielisyys.

18 voittajaa kutsutaan mukaan seilaamaan elokuvatyöpaja Cine-boatin matkaan!

Kilpailuun pystyi osallistumaan kahdessa eri kategoriassa:

Audiovisuaalinen Henkilökuva (dokumentti) – Minun monikielisyyteni
Puhutko eri kieliä jatkuvasti päivittäisessä elämässäsi? Kuvaile kielellistä ja ympäristöäsi ja sitä miten se sinuun vaikuttaa.

Audiovisuaalisia Runoja (fiktio) Kieli jolla haaveilen
Nyt on mahdollisuus käyttää audiovisuaalisen median kaikki taiteellinen potenttiaali! Kerro meille luova ja alkuperäinen tarina kielestä.

Kilpailu on päättynyt! Katso elokuvia! 

 Valituille nuorille elokuvaohjaajille järjestettiin kahden viikon ’Cineboat’ dokumenttielokuvaworkshop 3-17.6.2011 Turun saaristossa, jossa osallistujat kiersivät saaria omalla troolarialuksella. Cineboat -työpajan reitti oli Nauvo, Korppoo, Houtskari, Nötö, Utö, Parainen. Osallistujat muodostivat ryhmät, jotka kuvasivatt yhteensä kuusi dokumenttia kahden viikon aikana ammattilaisten opastuksella. Dokumenttien aiheena on monikielisyys. Turun saaristo on oiva paikka tutkia monikielisyyttä, koska suurin osa sen väestöstä koostuu suomenruotsalaisista, joille kaksikielisyys on arkipäivää.

Workshoppia seuraa kahden päivän POLYGLOT -elokuvafestivaali Turussa, jossa nuoret ohjaajat pääsevät esittelemään töitään. Elokuvafestivaali järjestetään Media Liv AB elokuvateatterin tiloissa 18-19.6.2011. 

Workshopin tuloksena syntyneet 6 lyhytelokuvaa julkaistaan DVD -kirjana 2011 syksyn aikana!

 Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011 –ohjelmaa.

Lisätietoja: