Mikä rooli lampailla oli ensimmäisessä oopperaesityksessä?

Kulttuuripääkaupunkivuoden tolkuttomin komedia, Mieletön oopperan historia, saa Suomen kantaesityksensä tammikuussa 2011. Tuomas Parkkisen kirjoittama ja Mikko Koukin ohjaama estradiesitys on pintaa raapaiseva syväluotaus oopperan hillittömään maailmaan. Se on anarkistinen kokoillan musiikkikomedia, stand up show ja oopperakonsertti samassa paketissa.

Kaiken kattava pikakelaus linkoaa lavalle näyttelijä Mika Eirtovaara neljän nälkäisen oopperalaulajan sekaan. Marko Aution marssisävelten tahdissa nämä pelottomat komeljanttarit heittäytyvät pilkkakirves tanassa ruotimaan pateettista oopperamaailmaa. Glamourista vastaavat Tintti-sarjakuvista tuttu Milanon satakieli Bianca Castafiore, oopperan kummitus sekä maailman tunnetuin tenori Luciano Pavarotti (mikäli hän mahtuu Linnateatterin hissiin).

Linnateatterin ja Oopperakammarin yhteistyön helmi kuuluu Kulttuuripääkaupunkivuoden viralliseen ohjelmistoon. Mieletön oopperan historia tulee naurattamaan, sivistämään ja saa vatsan toimimaan paremmin. Eikä tämäkään esitys ole ohitse ennen kuin se lihava rouva laulaa. It´s not over until the fat lady sings! Kaiken yllä soivat kauneimmat ooppera-aariat. Esityksessä kuullaan Mozartia, Puccinia ja Verdiä, maailman pakahduttavinta musiikkia niin vilpittömästi ja liikuttavasti tulkittuna, että komedialla on itkutakuu.

Mieletön oopperan historia saa kantaesityksensä 26.1.2011 Linnateatterin teatterisalissa. Esityskausi jatkuu 7.5.2011 saakka. Lipunmyynti on alkanut!

  • Kirjoittanut: Tuomas Parkkinen
  • Ohjaus: Mikko Kouki
  • Näyttelijät: Mika Eirtovaara, Juha Hostikka, Janne Sundqvist, Heidi Laakso, Minna Laukkanen
  • Musiikin johto: Marko Autio
  • Valosuunnittelu: Esa Näykki
  • Puvustus: Tiina Valkama
  • Maskeeraus: Minna Pilvinen