Meedio vaihtuu Gabrieliin - Domino Lillholmeniin


Vaihdoin juuri profiilikuvani tuijottavasta Madame Florasta veijarimaiseen Gabrieliin. Samalla siirrymme suoraan tyylilajista toiseen, tragediasta komediaan. Saaristo-ooppera ei kuitenkaan aio muuttaa tekemisen tavassa mitään. Gabrielia tehdään samalla sykkeellä sisältökärki edellä. Pertti Sveholm saa ohjattavakseen osittain Meediosta tutun laulajakaartin höystettynä Juha "Hosse" Hostikalla.

Turkulaiset saattavat muistaa Juhan Mielettömästä oopperan historiasta tai Makuukamarioopperasta. Juha on myös maineikkaan Dallapé-orkesterin vetäjä ja solisti ja sopii sulavakäytöksisen Gabrielin rooliin kuin valettu. Madame Flora eli Päivi Nisula vaihtaa meediohommat vanhan piian peruukkiin. Päivi on laulanut Ulriikan roolin myös Kansallisoopperan Gabrielissa ja itse Ilkka Kuusiston ehtona uudelleensovitukselle oli, että juuri Päivi tekee keskeisen Ulriikan roolin. Näin eittämättä siis tapahtuu.

Dominosta tunnelmallinen hyppäys Paraisille Lillholmenin vanhaan tanssipaviljonkiin ei ehkä ole niin suuri kuin aluksi kuvittelee. Kuten Dominon dekadenssissa myös Lillholmenilla vessat aiheuttavat päänvaivaa. Klassinen riuku vaatinee rinnalle muutaman Baja Majan, jotta valistunut oopperayleisö on valmis maksamaan lipusta huimat 25 euroa. Jos Dominon sähköjohdot sihisivät vanhuuttaan niin Lillholmenin suoraan sähkötolpassa seisova voimavirta sattaa aiheuttaa sydämentykytyksiä, ainakin kovalla sateella. Lillholmen on katettu paviljonki ja Saaristo-ooppera luottaa laulajiensa karismaan, ettei kukaan jää viileälläkään kelillä kylmäksi. 

Saaristo-ooppera siis jatkaa kulttuurivuoden perintöä ja ihan käytännössäkin aikoo käyttää tätä oivaa "blogialustaa" myös Gabrielin tuotantoon, ainakin niin kauan kunnes tunnukset katkaistaan. Gabrielin liput on saatu myyntiin Lippupisteeseen ja nyt odotellaan taas yleisön ryntäämistä lippukassoille. Tällä kertaa katsomoon mahtuu vain 200 per näytös ja ihan totta, ensi-ilta on viittä vaille loppuunmyyty. Gabrielin on totisesti jo löytänyt ne, jotka suunnittelevat kesäänsä ajoissa.

Saaristo-oopperan Gabriel, tule takaisin! Paraisten Lillholmenilla (Tervsundintie 50) 3.-11.8.2012.
Liput myynnissä Lippupisteissä lippu.fi 

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy