Viimeisiä leimahduksia

Menestyksekkään puolentoista vuoden aukiolon jälkeen kulttuuripääkaupunkivuoden päänäyttely Tuli on irti! sulkee ovensa heinäkuun lopussa. Vielä hetken verran kipinät sinkoilevat Tee tuli! -pisteellä, ja myös Tiirikkalankatu odottelee viimeisiä astelijoita mukulakivilleen. 

Puolentoista vuoden aikana näyttelyn antiin ovat tutustuneet niin lapset kuin aikuisetkin, jokaiselle on löytynyt jotakin kokeiltavaa ja katseltavaa. Ahkerimmat ovat vierailleet näyttelyssä useita kertoja, aina löytäen jotakin uutta ja kiintoisaa koettavaa. Koululaiset ovat päässeet perehtymään fysiikan, kemian ja historian saloihin viihteellisellä tavalla. Näinpä Tuli on varmasti jättänyt jälkensä monen kävijän mieleen, ja kotona on riittänyt kerrottavaa heille, jotka eivät olleet mukana.

Touko-kesäkuussa 2012 toteutettuun kävijätutkimukseen vastanneet luonnehtivat Tuli on irti! -näyttelyä mukaansatempaavaksi ja ajatuksia herättäväksi. Samalla näyttely on ollut monen kävijän mielestä yksinkertaisesti mielenkiintoinen ja hauska. Sellaista näyttelyä, joka sujuvasti on yhdistänyt mielenkiintoisuuden ja hauskuuden, voi hyvällä syyllä sanoa onnistuneeksi. 

Tuli on irti! -näyttely on ollut monelle kävijälle elämys ja sitä se on ollut myös Logomon näyttelyiden henkilökunnalle. Näyttelykohteiden monipuolisuus on laittanut oppaidenkin kädentaidot koetukselle, kun on näytetty mallia tulusten käytössä ja pumpattu paloruiskulla vieraiden apuna. Työssä on opittu uusia taitoja, mutta henkilökunnalla on myös ollut rajattomat mahdollisuudet sivistää itseään näyttelyn sisällön kautta.   

Tuli liekehtii viimeiset viikkonsa voimalla. Näyttelyn kuuden kuukauden jatko-aika on lopuillaan, mutta heinäkuun ajan pääsee vielä tutustumaan Tulen taikaan, esimerkiksi päivittäisten opastuskierrosten avulla. Elämys odottaa löytäjäänsä Logomon näyttelyissä!     

 

 

Teksti: Sinikka Kostiainen-Kiiveri

Kuva: Maiju Oikarinen

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy