Tuhannen kamarimusiikkikonsertin katusoittaja?

IB Image"Miksi soittaa viulua kadulla? Sen vain täytyy olla niin." - Teemu Kupiainen

Sain meiliä alttoviulisti ja matkakirjailija Teemu Kupiaiselta. Viulunsoittaja kadulla vastaili, että esiintymisjärjestelyiden suhteen "kaik on hyväst".

Kupiainen solmii Bachin avulla loputtomasti kontakteja ympäri maailmaa ja on lumonnut soitollaan niin katulapsia, prostituoituja, munkkeja kuin turistejakin - sekä kuulemma myös apinoita, koiria ja ainakin yhden lehmän. Matkapäiväkirjojen pohjalta kootussa kirjassaan hän kertoo matkoistaan Kiinasta Marokkoon ja pohtii hauskasti, mikä yhdistää musiikkia ja elämää eri maissa.

Teoksen viidentenä matkakertomuksena matkataan eksoottisen mausteiseen Intiaan. Suomen tunnetuimpiin nykyvalokuvaajiin lukeutuva Stefan Bremer tallensi matkan kohokohtia; soittoa yökahvilan edessä Delhin basaarialueella, apinalauman reaktioita viulunsoittoon, rakastuneen pariskunnan romanttisessa Lodi-puutarhassa.. Mikäli haluat tutustua Bremerin upeisiin otoksiin netissä, kannattaa kurkata Kupiaisen kaikille avoimeen facebook-galleriaan.

Mikä sitten on saanut 28 maassa kamarimuusikkona esiintyneen, Sibelius-Akatemian alttoviulun ja kamarimusiikin lehtorin lähtemään kaduille soittamaan?

Tule ja tapaa Teemu Kupiainen pääkirjastossa lauantaina 10.9.: soittoesitys klo 12-12.40 ja kirjailijahaastattelu klo 14.30-15.00 uuden puolen kakkoskerroksen Tietotorilla, esillä on myös Stefan Bremerin kuvia matkalta. Vapaa pääsy.

Maailmanpyörän aloitustapahtuman löydät myös kirjaston facebookista.

 

Kuva: Stefan Bremer

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy