Meedio esittelee: rouva Nolanin roolissa Minna-Sisko Mutanen

IB Image
Rouva Nolan saapuu spiritismi-istuntoon ensi kertaa, kun on kulunut vuosi hänen 16-vuotiaan tyttären kuolemasta. Epävarmana ja peloissaan hän liittyy rinkiin.

Minna-Sisko Mutanen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelus Akatemiasta vuonna 2003. Viime vuosina häntä on kuultu mm. Ilmajoen Musiikkijuhlien Pohjalaisten Maijana, Kokkolan Westcoast Operan Taikahuilun kolmantena naisena, useiden Suomen Kansallisoopperan lastenoopperoiden solistina. Näyttämörooleista mainittakoon myös Jevgeni Oneginin Njanja Tampereen Oopperassa, Anna Kareninan Dolly Lahden Kaupunginteatterissa ja Puccinin La Rondinen Suzy Suomen Kansallisoopperassa.

Rouva Nolan pääsee epäluulojensa ja pelkojensa yli ja kuulee pian rinkiin päästyään tyttärensä haudantakaisen kutsun: "Mother, mother, are you there?" Äidin ja tyttären välillä käydään sydäntäsärkevä, mutta toisaalta lohduttavakin keskustelu. 

Minna-Siskon Rouva Nolan on näin sivustakatsojan näkökulmasta rakentumassa yhdeksi suosikkirooleistani. Yksinäisyys ja huoli kalvavat äidin mieltä, mutta ehkä istunnot tuovat lohtua edes huoleen. Tytär kertoo kaiken olevan hyvin ja kehoittaa äitiä unohtamaan ja jatkamaan eteenpäin. En ole asiantuntija enkä kriitikko, mutta jotakin hyvin hyvin syvällistä on Minna-Siskon äänessä. 

Kun kyselin Minna-Siskon omia tuntemuksia Meediosta ja sen tekemistä, hän kertoo että Meediossa mukana oleminen tuntuu hienolta. Porukka on hieno ja on mahtavaa päästä tekemään yhdessä näin upeaa musiikkia. Minna-Sisko kuvailee Menottin musiikkia vilpittömäksi ja sanoo se osuvan suoraan omaankin ytimeen. Hänen mielestään on ainutlaatuista päästä kuulemaan Meediota, koska sitä esitetään musiikin hienoudesta huolimatta melko harvoin. Sen käsittelemät yleisinhimilliset teemat puhuttelevat varmasti kuuntelijaa kun kuuntelijaa.

Gian Carlo Menottin Meedio saa ensi-iltansa entisessä elokuvateatteri Dominossa 14.10. klo 19.00.
Liput ovat myynnissä lippupisteissä: lippu.fi 

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy