Sadat tuhannet ei-kuninkaalliset sekä yksi prinsessa näki Flux Auran teokset

 

Flux Aura voi ylpeänä sanoa olleensa kulttuurikesän näkyvimpiä tapahtumia. Yhteensä Fluxin teokset ja tapahtumat ovat syyskuun loppuun mennessä keränneet satoja tuhansia katsojia. Fluxin kaltaisen ympäristötaidetapahtuman yleisömäärää on hankala laskea (paitsi esimerkiksi esitysten ja työpajojen kohdalta), mutta lukumme perustuu teoskohtaisten kävijälaskentojen pohjalta tehtyyn arvioon. Kunkin teoksen kohdalla on laskettu 15 minuutin mittaisissa pätkissä teoksen ohi kulkijoita erilaisina ajankohtina (sade- tai poutasää, päivä tai ilta jne).Tältä pohjalta on laskettu tuntikeskiarvot, ja ne on kerrottu sitten "aktiivisten tuntien" määrällä, joita arvioimme olevan teoksesta riippuen 8-12/vrk. Tämän olemme edelleen kertoneet päivillä ja viikolla, ja monen teoksen kohdalla tuntikeskiarvoja on vähennetty syksyä kohden siirryttäessä, kun kaupungilla liikkujat vähentyvät.

Laskussa ei oteta huomioon sitä, että monet ihmiset ovat voineet nähdä kaikki Fluxin teokset ja näkyvät siis jokaisen teoksen kävijämäärissä erikseen. Vaikka tämänkin vähentäisi, luku on silti valtava ja on ihanaa huomata, että parin vuoden kova työ ei ole mennyt hukkaan.

Työ jatkuu vielä hetken, sillä puolet Fluxin teoksista on yhä olemassa. Haahkat näyttävät pärjäilevän syysmyrskyissä yhtä tyyninä kuin hellesäälläkin, ja ne sekä Merikrumeluurit ovat paikoillaan 15.10 asti. Taivaan lahjojen peilipinta heijastaa puiston putoavat lehdet taas kirkkaampana, sillä kivet on harjattu puhtaaksi hiekasta ja puhdistettu syyssateiden jäljiltä. Jättipäivänkakkara puolestaan muistuttaa rannassa kävelijöitä kesästä vielä näin ilmojen viilentyessä, ja Vatubussi ajelee jokivarren reittiään vesivaaka täristen bussin seuraavaan huoltoon saakka, eli marraskuulle.

Yliopistonmäen  Väristyksiä - puutarhaa puolestaan puretaan juuri. Kasvit on jo viety pois: monivuotiset on siirretty uusiin koteihinsa, ja yksivuotiset kuskattiin maaseutuopistolle Tuorlaan, jossa niistä tulee kompostimultaa uusiin puutarhoihin.  Ilmastointiputket, joissa puutarha kasvoi, viedään romuraudaksi ja piha korjataan siirtonurmikolla entiselleen.

Ja kirpeän aurinkoisena syyspäivänä kannattaa poiketa Taidetoimikunnan pihaan, ja pysähtyä hetkiseksi. Kiireen keskellä elämän pienet hetket hulahtavat helposti ohi, mutta mitättömän pienelle arjen hetkelle pystytetyn monumentin ääressä voi muistaa asettaa oman elämänsä hetket mittakaavaan.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy