Flux Aura päättyi, mutta Päivänkakkara kukkii vaan

Aurajokirantaa kulkiessa huomaa miten puiden lehdet alkavat pudota syksyn tullen, ja miten joki näyttää tyhjemmältä nyt kun Merikrumeluurit ja Tasapainoilua on purettu, pakattu ja viety säilöön. Syksyn myötä on aika siirtyä uusiin projekteihin. Kesän ajaksi kaupunkitilan vallanneet taideteokset ovat nyt poissa, mutta muistojen lisäksi ne jättivät meille myös halun järjestää jatkoa tapahtumalle tulevina kesinä.

Fluxin teoksista osa jää myös pysyväksi. Forum Marinumin nurmikolle kesäkuussa puhjennut  Päivänkakkara uhmaa syksyn tuloa ja jää paikoilleen vaikka säät kylmenevät. Yleisön ja etenkin lasten rakastama veistos jää maamerkiksi Aurajoen rantaan ainakin ensi syksyyn saakka: Turun Museokeskus on ostanut teoksen taiteilijoilta koeluontoisesti vuodeksi, mutta harkitsee myös pysyvämpää ostosta. Teos on rakennettu sitä silmälläpitäen, että se on kestävä ja turvallinen noin viiden vuoden ajan. Teoksen ovat toteuttaneet kuvataiteilijat Jani Rättyä ja Antti Stöckell.

Myös kuvataiteilija Timo Takalan teos  Hetkinen, eli pienet kiveen hakatut ja kullatut arjen muistomerkit, sijaitsee pysyvästi Taidetoimikunnan ja Ylioppilasteatterin pihalla (Linnankatu 24). Kuvataiteilija Kimmo Ylösen Vatubussi on yhä nähtävissä Kaupunkiliikenteen bussien 3 ja 30 ikkunassa. Yksinkertainen ja kaunis teos havainnollistaa kaupungin pinnanmuotoja ja ilahduttaa bussimatkustajia syksyn harmaina aamuina.

Flux Aura kiittää tästä kesästä, ja toivottaa kaikille hyvää syksyä.

 

 


Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy