Flux Aura lähenee loppuaan, mutta vielä ei ole jäähyväisten aika


Syyskuu on alkanut, ja Flux Aura 2011 päättyy virallisesti näinä
päivinä. Fluxin luonteeseen kuuluu hetkellisyys; taide ilmestyy katukuvaan yllättämään ihmisiä, ja sen jälkeen poistuu jättäen erilaisia joko konkreettisia jälkiä taikka sitten aineettomia jälkiä ihmisten muistoihin. Tämänkaltaisessa ympäristötaidetapahtumassa on tärkeää, että tapahtuma päättyy joskus eikä vain jää roikkumaan, ja että teokset poistetaan kun ne ovat vielä hyväkuntoisia. Osa Fluxin teoksista on jo purettu, ja osan purku alkaa ihan pian.

Perhosten kylät – teoksen perhosbaarit kerättiin jo Peltolan
siirtolapuutarhasta talvisäilytykseen, mutta perhospöntöt ovat
paikoillaan Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa ainakin syyskuun loppuun. Jos pönttöihin on asettunut perhosia talvehtimaan, pönttöjä ei viedä pois Ruissalosta, jotta perhoset voivat talven jälkeen herätä kevätlentoonsa tutusta paikasta.

Flowerdropsin
kierrätyskukkavarjostimet otettiin Teatterisillalta alas lauantaina, ja ne tulevat jatkamaan elämäänsä uusissa tiloissa kesän jälkeen. Yksi Flowerdropseista saa uuden kodin Kaarinan SOS-lapsikylässä ja toinen Helsingin Tyttöjen talosta, jossa sen kukkapeite täydentyy talon käyttäjien toimesta. Loppujen neljän kukkapallon seuraavat sijoituspaikat ovat vielä auki, joten kaikkia tahoja, jotka ovat kiinnostuneet ottamaan varjostimen vastaan lahjoituksena, pyydetään ottamaan yhteyttä taiteilija Outi Puroon, outi@kotiprojekti.fi

Itäinen Rantakatu näyttää autiolta, kun Motiivilaivat on otettu puista alas maanantaina. Laivaveistokset menevät ihan ensimmäiseksi taiteilijan työhuoneelle puhdistettaviksi – teos on ollut kesän ajan ripustettuna lehmuksiin, ja kaikki tietävät miten sotkuista lehmusten alla on kesällä, kun puista sataa tahmeaa nestettä. Pestyt Motiivilaivat nähdään toivottavasti jatkossa uudestaan toisessa sijoituspaikassa.

Vatubussilla
ehtii vielä ajella kuukauden verran ainakin, ja Väristyksiä - puutarha kukkii loppukesän auringossa vielä pari viikkoa. Merikrumeluurit valaistaan syksyn tullen, jotta sillan alusen kimallus näkyisi pimeässä upeasti. Merikrumeluurit sekä Tasapainoilua jäävät paikoilleen lokakuun puoliväliin saakka. Taidetoimikunnan sisäpihan Hetkinen jää pysyväksi teokseksi ilahduttamaan kaikkia sen löytäviä.

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy