Keväisiä teemapäiviä Logomon näyttelyissä

Äidit valokuvissa

Viime sunnuntaina 13.5. vietettiin äitienpäivää, ja Logomossa tapahtumaa juhlistettiin valokuvauksen merkeissä. Turku valokuvissa -näyttelyssä äidit saivat kuvauttaa itsensä ja perheensä ilmaiseksi 1910-luvun hengessä; näyttelyyn rakennettu studio toimi taustana ja valvoja-oppaat Maiju Oikarinen ja Timo Raunio valokuvaajina. Tapahtuma oli menestys, ja asiakkaat olivat innoissaan vanhanaikaisista seepiakuvista, jotka heille toimitettiin myöhemmin sähköpostitse.

Kuvaan pääsivät toki muutkin halukkaat, eikä lapsiakaan unohdettu; Tuli on irti! -näyttelyssä lasten oli mahdollista kokeilla perinteisiä leikkejä, kuten muskreettaa (ruutuhyppelyä) ja nappikuappaa, tai vaikkapa muistipeliä. Leikkejä on mahdollista kokeilla vieläkin, sillä niistä tehtiin pysyvä osa Tuli on irti! -näyttelyä. Myös valokuvanäyttelyn studio on asiakkaiden käytettävissä näyttelyn koko aukioloajan; studion rekvisiittaa, kuten hattuja ja päivänvarjoja, voi lainata ja valokuvan voi ottaa omalla kameralla.

Kansainvälinen valokuvauspäivä

Tiistaina 15.5. vietettiin maailman ensimmäistä valokuvauspäivää. Kansainvälinen valokuvauspäivä tarjosi suomalaisille tilaisuuden levittää Suomi-kuvaa maailmalle, ja tapahtumaan oli jokaisen mahdollista osallistua valokuvaamalla omaa arkeaan. Yhden vuorokauden aikana otetut kansainväliset valokuvat koottiin kuvakokoelmaksi, joka esittelee ihmisten elämää yhtenä päivänä ympäri maailmaa. Osa valokuvista julkaistaan myös ensi marraskuussa ilmestyvässä A Day In The World -kirjassa. Lisäksi kuvia on esillä erilaisissa digitaalisissa valokuvanäyttelyissä, ja niitä hyödynnetään myös tutkimusaineistona. Valokuvauspäivän järjesti ruotsalainen voittoa tavoittelematon Expressions of Humankind -järjestö.

Valokuvauspäivää vietettiin myös Logomossa, ja tapahtuman kunniaksi näyttelyiden asiakkaille tarjottiin kaksi yleisöopastusta Turku valokuvissa -näyttelyyn. Oppaan johdolla kävijät saivat perehtyä vanhoihin turkulaisiin valokuviin ja kuulla tarinoita turkulaisten elämästä kahdelta vuosisadalta. Opastuksille on mahdollista osallistua jatkossakin, sillä viikonloppuisin on tarjolla yhdistettyjä yleisöopastuksia sekä Tuli on irti! että Turku valokuvissa -näyttelyihin.

 

 

Teksti: Maria Carpelan

Kuva: Maiju Oikarinen

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy