Jalkapallo väistyy, valokuvat tulevat

 

Jalkapallon ystäviä reilun vuoden ajan Logomossa ilahduttaneen Only a Game? -näyttelyn päätösvihellys on nyt kuultu. Jalkapallot, viheriö ja kannustushuudot ovat poissa. Only a Game? on purettu ja pakattu, ja Tuli on irti! -näyttely jää odottelemaan uutta seuralaista valmistuvaksi Logomon näyttelyiden aulatilaan.

Seuraavaksi aulatilan valloittaa kiehtova Turun kaupungin historia. Turku valokuvissa -näyttelyn rakentaminen on jo täydessä vauhdissa. Uusia seinärakenteita pystytetään ja maalataan, ja pikapuoliin myös valokuvasuurennokset löytävät omat paikkansa seiniltä. Kokonaisuus alkaa vähitellen hahmottua. Henkilökunta odottaa jo jännityksellä rakennustyön lopputulosta, sillä Turku valokuvissa tuo uusia ja virkistäviä muutoksia Logomon näyttelyiden toimintaan.

Turun kaupungin värikäs historia tulee näyttäytymään kävijälle musta-valkoisten valokuvien muodossa. Valokuvat on poimittu Turun museokeskuksen valokuva-arkiston laajasta kokoelmasta ja mukana on myös kuvalainoja Åbo Akademin kuvakokoelmista. 

Näyttelyn myötä on siis loistava tilaisuus päästä näkemään arkistojen kätköistä esiin nostettua turkulaista historiaa. Kuvat kertovat tarinaa kaupungista, jolla on pitkä menneisyys, ja toisaalta kuvissa voi nähdä kaupunkilaisia, joista jokaisella varmasti olisi paljon kerrottavaa nykyturkulaiselle.

Kulttuurihistoriallinen Turku valokuvissa -näyttely aukeaa yleisölle perjantaina 27.4. Näyttelyyn tulee olemaan ilmainen sisäänpääsy, joten vanhat valokuvat ovat kaikkien kaupunkilaisten saavutettavissa ja ihailtavissa!

Uuden näyttelyn myötä opastustarjonta laajenee, ja erilaisia kierroskokonaisuuksia on varattavissa ryhmille. Kesän laaja yleisöopastusaikataulu julkaistaan myöhemmin keväällä. Kannattaa muistaa myös kerta toisensa jälkeen kävijänsä sytyttävä Tuli on irti!, joka on edelleen tutustuttavissa.

 

Teksti: Sinikka Kostiainen-Kiiveri

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy