Animoi Porin taidemuseossa: näyttelysarjan toisen osan installointi

 

Animoi-näyttelysarjan toisen osion installointi aloitettiin tänään. Seuraavassa näyttelyosiossa esitetään Turun Anikistien ja Animaation Apupyörän jäsenien animaatioita. Turun Anikisteista ovat mukana Tommi Juutilainen, Niina Suominen ja Taru Anttila (Varpumaa).  Animaation Apupyörästä mukava ovat Jan Andersson, Maria Björklund, Ami Lindholm ja Mark Ståhle.

Animaatiot esitetään 50 tuuman näytöillä sekä videoprojisointina. Jokaisen animaatio-ohjaajan teos esitetään omalta näytöltä. Projisointi sisältää koosteen kaikista animaatioista. Esittämistapa antaa yleisölle mahdollisuuden luoda oma katsomiskokemuksensa, kun jokainen animaatio on esillä myös omana itsenäisenä teoksena. 

Monitoreissa olevat animaatiot esitetään loopissa. Äänen kuulee kuulokkeiden välityksellä. 
Tykissä pyörivässä koosteessa on looppi. Ääni on kuultavissa stereona kovaäänisten välityksellä näyttelytilassa.
MEDIApisteen toiselle sivuseinälle asennettiin kaksi televisiota. Päätyseinälle laitettiin viisi televisiota. Tilassa olevista tykeistä hyödynnytetään ainoastaan toista.

Tämän esitystavan myötä näyttelytilan visuaaliseen ilmeeseen tuli suuria muutoksia. Tilasta poistettiin seinillä olleet verhot, lattialle sijoitetut veistokselliset elementit sekä UV-valoputket. Tila on edelleen pimennetty. Monitorit heijastavat riittävän määrän valoa, joten erillisiä valaisimia ei tarvita. 

Näyttelytilassa yleisöllä on mahdollisuus istua tai heittäytyä rennompaan asentoon säkkituoleille.

Näyttely avautui 2.11. ja se on esillä 27.11.2011 saakka MEDIApisteessä.

Porin taidemuseo Animoi

teksti: Pia Hovi-Assad

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy