Perhosten värisevä Colourscape

Perhosten värisevä Colourscape

 

Kukkaloistoa LVI-putkissa? Kuulostaa kummalliselta, mutta näistä aineksista on koottu onnistunut ympäristötaideteos Turun Yliopistonmäelle. Väristyksiä-puutarha on valokuvataiteilija Armi Laukian kertoman mukaan kunnianosoitus turkulaisia maailmankuuluja 1700-luvun kasvitieteilijöitä kohtaan.

Löysin tieni Yliopistonmäellä sijaitsevaan puutarhaan vahingossa, Olin aiemmin olut Kupittaanpuistossa tutustumassa Colourscape -värituubiin ja siellä käynnin jälkeen kaipasin pitkää kävelylenkkiä. Täytyy todeta, että Yliopiston rauhallisen sisäpihan suojassa oleva elävä kukkaloisto viehätti minua huomattavasti enemmän kuin suuren massan täyttämässä kumituubissa käyskentely, joka tosin sekin oli mielenkiintoista.

Väristyksiä -puutarhan ihastuttavat kukat ja perhoset ovat pienen pieniä väritehtaita, joiden rinnakkaiselo on molemmille elintärkeätä. Mikäli päätät "väristellä", niin toimi pian, sillä monet kukat ovat nyt täydessä kukinnassaan. Pian ne varistelevat. Suosittelen printtaamaan  tämän linkin takaa löytyvän puutarhan kasvikartan mukaasi.

Puutarha on esillä koko kesän.


File 25554

 


File 25556

 

Katso myös: 

© Mustapää 2011

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy