Mustalaisleiri muuttaa katuojasta allikkoon

Mustalaisleiri muuttaa katuojasta allikkoon


Turku, Paavo Nurmen Stadion 3.9.2011

Taistelu - kosketuksia yössä, ohjaus: Kari Heiskanen 

Tapahtui samalla viikolla:

HELSINKI  30.8.2011 Noin 40 mellakkavarusteista poliisia tyhjensi Helsingin Kalasatamassa sijainneen romanileirin. Romaneille annettiin 60 minuuttia aikaa purkaa leiri ja kerätä tavaransa. Aktivistien yritys majoittaa Kalasatamasta häädetyt romanit Helsingin Senaatintorille kuivui kokoon.  Kalasatamassa majapaikkana olleen rakennuksen purkutyöt käynnistyivät viivytyksettä ja romaneita kehoitettiin palaamaan kotimaahansa.

TURKU 2.9.2011 Luin aamulla lehdestä että Linnankadun ja Vallihaudankadun kulmassa sijaitsevan sorakentän liepeillä noin kuukauden päivät majaillut romanileiri on  poistunut alueelta. 

Talvi tekee tuloaan ja kulkurikerjäläisten ahdinko pahenee entisestään. Useilla on edessä paluu Romaniaan, jossa elämä on taistelua. Monet Suomeen tulevat romanit saattavat olla ihmiskaupan uhreja, vain pieniä pelinappuloita järjestäytyneen rikollisuuden hyppysissä.

File 27212

Paavo Nurmen Stadionilla nähdyssä Taistelu - kosketuksia yössä musiikkinäytelmä oli tarina pakolaisuudesta. Stadionin täyttäneessä esityksessä nähtiin paljon tekniikkaa, erikoisefektejä, räjähteitä ja jopa Puolustusvoimien kalustoa apuvoimina. Kuvassa kalustoa vanhimmasta päästä, epätoivoisten ihmisten ainoan toivon, huijariparantaja Karsudanin ajoneuvo.

File 27213

Taistelun käsikirjoittaja ja ohjaaja Kari Heiskanen teki rohkeasti muutoksia käsikirjoitukseen vielä tuntia ennen spektaakkelin kolmatta ja samalla viimeistä esitystä.

File 27214

Huoltoaseman pienoismaailma. Esitys oli kuin elämä, sirpaleisia hetkikuvia illassa. Tapahtumia samanaikaisesti ja peräkkäin eri paikoissa. Ehkä jopa eri puolilla maailmaa. Esitys oli visuaalisesti näyttävä, tanssijat magneettisia ja Kimmo Pohjosen musiikki aivan omaa luokkaansa. Kokemus syveni toisella katsomalla ja voimakas esitys herätti paljon hitaita ajatuksia. Heiskanen on näkijä, edelläkävijä ja ennen kaikkea ajan hermolla. Stadionin screeneille heijastettujen kosmetiikkatuotteiden sijaan olisin halunnut nähdä lähikuvia eri kohtauksista.

Taistelun työryhmästä löytyi monia Turun kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumissa kohtaamiani tuttuja - niin 1827 Infernal Musical kuin Keski-ikäisten Hair produktioissa mukana olleita teatterin ammattilaisia kuin avustajiakin. T
urun teatteripiirit alkavat tosiaankin tulla tutuiksi, huomaan!

Katso myös:

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy