Tuli on irti! johdattaa ensi viikolla Muinaistulien yöhön

Elokuun pimenevät illat saavat kohta huipennuksensa tunnelmallisesta Muinaistulien yöstä. Muinaistulet ovat näkyvästi esillä ensi viikolla myös Tuli on irti! -näyttelyssä. Yleisöopastuskierroksilla ja Leimahduspiste-työpajassa kuullaan viikon ajan muinaistulien historiasta ja viikonlopun huipennuksesta, Muinaistulien yöstä. Leimahduspisteessä pääset taiteilemaan muinaistulesi akvarellimaalauksen ja pastellityön keinoin. Lisäksi voit rakentaa oman muinaistulesi ja tehdä ekolupauksia Itämeren suojelemiseksi.


Ensi viikolla Itämerta muistetaan muinaistulien yön merkeissä ympäri Itämeren rannikkoja ja Turun keskustassa muinaistuli sytytetään kellumaan Aurajokeen ensi viikolla Teatterisillalta 27.8. klo 21.30. Samanaikaisesti syttyvät myös Suomen Joutsenen lähellä oleva vanha vipumajakka ja 12 muuta Krimin sodan aikaista pientä majakkaa Turun saaristossa. Turku 2011 haastaa ihmiset tekemään Muinaistulien yön merkeissä myös ekolupauksia Itämeren suojelemiseksi. Näitä lupauksia voit tehdä ensi viikolla myös Tuli on irti! -näyttelyssä.


Muinaistulien myötä jätetään paitsi hyvästit menneelle kesälle, myös symbolisella tavalla juhlistetaan Itämeren alueen maiden yhtenäisyyttä ja yhteistä menneisyyttä. Varhaisimmat tiedot muinaistulien käytöstä viestintävälineenä Itämeren alueella ovat peräisin jo viikinkiajalta. Merkkitulet johdattivat merenkulkijat turvallista reittiä pitkin rantaan tai satamaan ja niiden avulla saatettiin varoittaa myös uhkaavasta vaarasta.


Sinäkin voit myös osallistua Itämeren suojeluun tekemällä ekolupauksen. Miten voisit omilla teoillasi vähentää Itämeren vesistön kuormitusta ja saastumista? Pienikin teko voi olla merkittävä! Voit jättää oman virtuaalisen ekolupauksesi osoitteessa:


http://www.turku2011.fi/muinaistulienyo/ekolupaukset


 

Kommentit

Tähän aiheeseen ei ole vielä kommentteja

Kirjoita oma kommenttisi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjaudu sisäänRekisteröidy