musikaali

Kuva: Arto Takala

Hair-musikaalista pitkäkestoista hyvinvointia esiintyjille

Turun kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 toteutettu Hair-musikaali toi yli 120 tavallisen keski-ikäisen turkulaisen elämään iloa, väriä ja yhteisöllisyyttä 1,5 vuotta kestäneen harjoituskauden ajan, joka huipentui loppuunmyytyihin esityksiin Logomossa.

Osallistujien produktiosta saamaa hyvinvointia seurattiin heti projektin päätyttyä. Vuosi hankkeen päättymisen jälkeen tehdyn seurantatutkimuksen perusteella Hair-projektin vaikutukset musikaalitähtien hyvinvointiin ovat pääosin säilyneet.

Keväällä 2011 Hair-musikaali esitettiin Logomossa osana Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa. Turun sosiaali- ja terveystoimen rahoittama Keski-ikäisten hiukset -hankkeen (2009–2011) tavoitteena oli toteuttaa tavallisten keski-ikäisten turkulaisten esittämä musikaali ammattilaisten ohjauksella sekä edistää samalla heidän hyvinvointiaan.

Keski-ikäisten hiuksissa 120 tavallista turkulaista teki musikaalin Hair Logomoon.

Keski-ikäisten hiukset paransi osallistujien elämänlaatua

Kulttuuripääkaupunkivuonna nähdyn Hair-musikaalin tutkimustulokset on nyt koottu yksiin kansiin ja raportin sanoma on selkeä:kulttuuri teki osallistujille hyvää. Turun sosiaali- ja terveystoimen koordinoimassa Keski-ikäisten hiukset -hankkeessa Hair-musikaalin teki 120 tavallista ihmistä. Monelle matka taviksesta tähdeksi oli ainutlaatuisuuden lisäksi elämää muuttanut kokemus. 

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 helmikuussa yli 120 ”tavista” esitti Hair-musikaalin seitsemän kertaa täysille katsomoille Logomossa.

1827 Infernal Musical

Turun Nuori Teatteri ja Timo Väntsi saivat Thalia-palkinnot

Vuoden 2012 Thalia-gaalassa palkittiin suomalaisen näyttämötaiteen huippuja sunnuntaina 11.3. Turun Nuori Teatteri - Åbo Unga Teater ry sai vuoden harrastajateatteripalkinnon ja Timo Väntsi palkittiin vuoden nukketeatteriteosta.

Vuoden harrastajateatteriksi valitussa turkulaisessa nuorten teatterissa on tehty laadukasta lasten ja nuorten teatteria sekä opetustyötä molemmilla kotimaisilla kielillä vuodesta 1972 lähtien.

Keski-ikäisten hiukset – Paluu nuoruuteen -hanke palkittiin

Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsee vuosittain paikallisia terveysliikuntahankkeita esimerkillisestä työstä terveysliikunnan edistämiseksi. Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen Keski-ikäisten hiukset – Paluu nuoruuteen -hanke oli yksi vuoden 2011 palkituista terveysliikuntahankkeista.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki ja peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson luovuttivat palkinnot KKI-ohjelman vuosipäivänä 24.1.2012 Helsingissä.

Keski-ikäisten hiukset – Paluu nuoruuteen -hanke on erinomainen esimerkki terveyden ja hyvinvoinnin kokonaisvaltaisesta innovatiivisesta edistämisestä yhdistäen liikuntaa ja kulttuuria. Turun sosiaali- ja terveystoimen koordinoimassa hankkeessa toteutettiin Hair-musikaali keski-ikäisten, aiemmin musiikkiteatteria harrastamattomien voimin.

Skarvholman vierasvenesatama on avannut ovensa Turussa

Skarvholma Gästhamn, turunmaalaisten teatteriharrastajien ja Åbo Svenska Teaterin tervantuoksuinen saaristolaisrevyy, tulee nyt Turkuun. Väkevät saaristopersoonat levittävät kesäistä tunnelmaa Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä 2.12. alkaen. Esitykset jatkuvat Uudenvuodenaattoon asti.

Fiktiivinen Skarvholman saari sijaitsee keskellä Saaristomerta, ja tapahtumien keskipisteenä on luonnollisesti saaren vierassatama. Skarvholman sataman isäntäpari Carina ja Mårten valmistautuvat muinaistulien yöhön, viinaa ja nuuskaa trokaava appiukko häärii ympäriinsä ja jekuttaa veneilijöitä ja turisteja, hienohelmaiset kaupunkilaiset huomaavat punkkeja ihollaan, mutta aina on jollain aihetta lauluun.

Skarvholman vierassatamassa kyse on myös kohtaamista: toisensa kohtaavat kaupunki ja saaristo, teatterin harrastajat ja ammattilaiset.

Hevillä ei hävitä, mutta miltä maistuisi punk?

Nyt saa Antaa palaa!

Nelipäiväisillä festivaaleilla nähdään kaikki 14 Suomen ylioppilasteatteriliitto SYTY ry:n jäsenteatteria sekä Porin ylioppilasteatteri. Kotimaisten osallistujien lisäksi kansainvälistä ilmapiiriä ovat osaltaan luomassa kolme omilla kielillään esiintyvää opiskelijateatteria: T-Teater Tallinnasta, Tukholman Studentteater sekä Palepe-teatteriryhmä Vilnasta.

Vieraskielisistä esityksistä on suomenkielinen juoniseloste, joten kieli ei ole este – ei edes hidaste!

Festivaalien kattaus tarjoaa kansainvälisiä ja kotimaisia teatteriesityksiä hulvattomasta improvisaatiosta punk-musikaaliin ja pienoisnäytelmien sikermään. Ohjelmistoon kuuluu niin nykyteatteria kuin sitä perinteisempääkin.

1827 Infernal Musical

1827 Infernal Musicalin uusin lisäesitys on myyty loppuun

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden voimallisesti aloittaneeseen hevimusikaaliin 1827 Infernal Musicalin viimeisen lisänäytöksen liput myytiin loppuun tunnissa.

1827 Infernal Musicaliin saatiin vielä yksi lisänäytös sunnuntaille 15.5. Suuren suosion saaneen hevimusikaalin liput tulivat myyntiin keskiviikkona 2.3. ja ne myytiin loppuun tunnissa. Myös aiemmat kolme toukokuun lisäesitystä myytiin loppuun välittömästi.

Tammi-helmikuussa esityksen on nähnyt jo noin 14 000 katsojaa.

To the End of Love

To the End of Love -esitys perustuu klassiseen satuun Siniparrasta, mutta näyttämöllä nähdään siitä moderni uudelleentulkinta. Esityksen pohjana on arkkityyppinen tarina, joka on tiukasti kiinni aikamme päivänpolttavissa sosiaalisissa, poliittisissa ja kulttuurillisissa aiheissa. Näytelmä käsittelee mm. sukupuolirooleja ja maahanmuuttoa.


Esitykset:

03.05.2011
klo 18:30
04.05.2011
klo 18:30

Turun palo on levinnyt Kouvolaan!

Turun palo on levinnyt Kouvolaan!

Footloose swengaa kuin viisikymmentä nuorta hirveä kiima-aikaan. Kouvolan Yhteiskoulun lukion Footloose on hauska, villi, viihdyttävä, oivaltava ja hyvin näytelty. Nuoret amatöörit onnistuvat hienosti musikaalin vaikeassa lajissa.

AQUARIUS - Turku siirtyi Vesimiehen aikaan

AQUARIUS - Turku siirtyi Vesimiehen aikaan

 

Kyllä minua hermostutti turkulaisten puolesta. Olin seurannut kaksi kertaa harjoituksia ja nähnyt sirpaleita esityksestä, palasia sieltä täältä. Tiesin ja tunsin nahoissani esiintyjien jännityksen. Ajattelin, saadaankohan esitystä kasaan määräajassa.