kilpailu

Kuva: Kari Vainio

Ympäristökilpailussa palkittiin Turun kätkettyjä aarteita

Vuosi sitten julistetussa Turun Ympäristö 2013 -kilpailussa etsittiin kaupunginosaseurojen ja omakotiyhdistysten avulla Turun kätkettyjä aarteita. Tiistaina 29.4.2014 kilpailun palkintojuhlassa julistettiin neljä voittajaa.

Kilpailun tarkoitus oli tuoda esiin vetovoimaisia turkulaiskohteita, jotka eivät ole yleisesti kaikkien tiedossa, ja ehdottaa niiden kehittämistä paikallisiksi vetonauloiksi. Myös yksityiset asukkaat saivat osallistua kilpailuun.

Luontokohteiden ykköspalkinnon jakoivat Turun Asemiesomakotiyhdistyksen ehdottama Luolavuoren lohkareluola ja Kärsämäen sorakuoppien muodostama retkeilymaisema, jota esitti Kärsämäen Asunnonomistajat ry.

Tanskalainen Per Helge Sorensen voitti Oslon StorySlamin vuonna 2010

Kuka juttelee itsensä Pohjoismaiden mestariksi?

Kansainvälinen tarinankerrontafestivaali Nordic Voices pamahtaa käyntiin StorySlam-tarinankerrontakilpailulla lauantai-iltana 24.9. kello 19.00.

StorySlam on leikkimielinen kilpailu, jossa tärkeintä on suullinen tarinankerronta. Illan aikana kuullaan monenlaisia tarinoita: taruja, omakohtaisia tarinoita, valejuttuja ja paljon muuta. Jokaisella kertojalla on 7 minuuttia aikaa kertoa tarinansa ilman rekvisiittaa tai rooliasuja. Yleisöstä valittu jury pisteyttää kertomukset sisällön, muodon ja esiintymisen perusteella. Kolme eniten pisteitä saanutta kertojaa pääsee finaaliin, jossa kertojilla on jälleen 7 minuuttia aikaa vakuuttaa yleisö uudella tarinalla.

Flux Aura valokuvakilpailun tulokset

Flux Aura valokuvakilpailun tulokset


Flux Auran valokuvakilpailu päättyi kuun vaihteessa. Kilpailuun osallistui määräaikaan mennessä kuusitoista kuvaa, joista kolme yleisön eniten äänestämää suosikkia palkittiin. Kiitokset kaikille kuvan lähettäneille sekä kaikille suosikkiaan äänestäneille!

Kilpailun voitti Leena Laakson Flowerdrops-teosta esittävä kuva nimeltä ”Kierrätystaidetta”. 

File 27167

Vaata, ma kukun

Uusia näytelmiä Itämeren maista

Neljässä Itämeren maassa järjestetyn New Baltic Drama -näytelmäkirjoituskilpailun tuloksena syntyneet esitykset nähdään Turun Kaupunginteatterissa marraskuussa.

Tavanomaisuudesta poiketen kunkin maan voittajatekstin esittää jonkin toisen osallistujamaan teatteri.

Ruotsalainen Riksteater tekee venäläisen näytelmän Iljya’s Day englanninkielisenä lukudraamana. Teos esittelee kaksi hyvin erilaista miestä: vanha, katkera ja syrjäytynyt Misha sekä nuori, idealistinen ja luottavainen Ilja kohtaavat toisensa yllättävissä olosuhteissa, joissa ideologiat törmäävät.

Juniori-sarjan voittaja: Soraliike Lehtovaara

Vauhtia ja vaaroja Turku GP -alamäkiajoissa

Ekologiset mäkiautot valtasivat radakseen Taidemuseonmäen jälleen tänä vuonna. Vuoden kuluessa kiinnostus omaan toteuttamiseen on lisääntynyt ja itse rakennettuja autoja olikin radalla aiempaa enemmän.

Moottorittomat ajopelit matkasivat keskimäärin puoli minuuttia Taidemuseon portaiden juurelta kauppatorille kilpaillessaan kelloa vastaan. 

Lähes kaikki viime vuonna radalla nähdyt itse rakennetut autot olivat entistä ehommassa kuosissa. Erityisesti Mikkelin AMK:n Paatti-mäkiauto oli saapunut Turkuun revanssi mielessä. Viime vuonna mikkeliläiset hävisivät suurimman pokaalin 36 sadasosalla. Kuitenkin tänä vuonna pokaalisaalis pieneni hieman.

Vielä ehdit taiteilla oman sarjakuvasi

Kirjaston kevään sarjakuvaohjelma poiki kesäksi sarjakuvakilpailun lapsille ja nuorille. Töitä on kesän aikana palautettu Turun kaupunginkirjastoon ulkomailta asti ja ikähaarukka on ollut pikkulapsista täysi-ikäisiin. Töitä otetaan vastaan vielä elokuun ajan.

Kilpailutöitä arvioi paikallisista turkulaisista sarjisihmisistä koostuva asiantunteva raati. Luvassa on kivoja palkintoja muun muassa sarjiksia, välineitä ja muutamalle osallistujalle vielä salassa pidettävä palkinto. Kilpailuun osallistuvista töistä kootaan syksyllä näyttely nuorten alue Stooriin.

Kisaan pääsee osallistumaan palauttamalla vapaavalintaisesta aiheesta omalla tyylillä tehty sarjakuva 31.8.2011 mennessä Turun pääkirjaston lasten alue Saagan tai nuorten alue Stoorin henkilökunnalle. Työhön tulee merkitä

Flux Aura 2011 -valokuvauskilpailu

Kansainvälinen Flux Aura 2011 ympäristötaidetapahtuma tuo taide-elämyksiä arkiympäristöön. Kuvaa jokin Flux auran teoksista, osallistu kilpailuun ja voita pääsylippuja Turun taidemuseoon.

Kuva voi olla mistä tahansa Flux Auran 12:sta teoksesta. Kuvan pitää olla itse otettu ja kuvaajan nimi tulee mainita. Jos kuvassa esiintyy tunnistettava henkilö, niin muistathan pyytää häneltä luvan kuvaamiseen ja kuvan siirtämiseen nettiin.

Flux Aura ei käytä kuvia omiin tarkoituksiinsa ilman valokuvaajan antamaa suostumusta. Kilpailuun ei hyväksytä mainos- tai studiokuvia.

Flux Aura 2011 -valokuvauskilpailu

Kilpailu on päättynyt, tulokset nähtävissä täällä. Kiitokset osallistuneille, ja onnea voittajille!

Kuva voi olla mistä tahansa Flux Auran 12:sta teoksesta. Kuvan pitää olla itse otettu ja kuvaajan nimi tulee mainita. Jos kuvassa esiintyy tunnistettava henkilö, niin muistathan pyytää häneltä luvan kuvaamiseen ja kuvan siirtämiseen nettiin. Flux Aura ei käytä kuvia omiin tarkoituksiinsa ilman valokuvaajan antamaa suostumusta. Kilpailuun ei hyväksytä mainos- tai studiokuvia!


Esitykset:

06.07.2011
klo 11:00

Hellou ja moikka! Valokuvauskilpailu on päättynyt. Voittajaksi selviytyi kuva nimeltä "Ruisrock ja tietysti Aurajoki".

Hellou ja moikka! -valokuvauskilpailu toi esille turkulaisten nuorien lempipaikkoja

Toukokuun lopulla päättynyt Hellou ja moikka! -valokuvauskilpailu keräsi lähes neljäkymmentä osallistujaa. Kilpailu oli tarkoitettu turkulaisille 13-19 vuotiaille nuorille. Kuvissa esiteltiin nuorten lempipaikkoja Turussa.

Kilpailun voitti kuva nimeltä ”Ruisrock sekä tietysti Aurajoki”. Tämä kuva sai yhteensä 114 ääntä. Kilpailu oli tiukka, sillä toiseksi tullut kuva ”Kohmo” keräsi ääniä 110 kappaletta. Kolmanneksi kilpailussa tuli kuva nimeltä ”Syksyinen Aurajoki”, joka sai 88 ääntä. Jaetulla neljännellä sijalla on yhteensä kolme kuvaa ”Katolla”, ”Silta” ja ”Syxyni”, jotka kaikki keräsivät 71 ääntä.

Itämeri-aiheisen kuvakilpailun voittajat selvillä

Turku 2011 –säätiö järjesti valokuvauskilpailun, jonka voittajakolmikko pääsee mukaan regattaan Thalassa-parkille Turusta Gdyniaan 27.8.–4.9. Kaikkiaan kuvia ladattiin määräaikaan mennessä 48 kappaletta ja niiden äänestys päättyi 15.5.

Valokuvauskilpailun aiheena oli Itämeri, mitä se sinulle merkitsee, miten suojelet merta? Valokuvaajat saattoivat osallistua korkeintaan kolmella kuvalla kilpailuun. Gabriela Austedan kaikki kolme kuvaa olivat äänestyksen kärkipaikoilla. Myös kolmanneksi tulleen Barry Feldonin kaksi kuvaa päätyivät kärkijoukkoon.